Haberler

Ertekin, Sorunları Davutoğlu'na Sunacak

Güncelleme:

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin, Başbakan Davutoğlu'na Urfa sorunlarını içeren rapor sunacak.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin, bugün Urfa'ya gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Urfa'nın sorunlarıyla ilgili bir rapor hazırlayarak, sorunların çözümüne ilişkin taleplerini iletecek.

Turizmcilerin, bölgedeki sıkıntılardan dolayı yaşadığı maddi zorlukları aşılabilmesi için faizsiz kredi desteğinin sağlanması, metro hatları ve yüksek hızlı tren için çalışmalara başlanılması, merkezi bütçeden belediyelere verilen payların, Suriyeli misafirlerin nüfusu da göz önüne alınarak arttırılması, 90 bin hektar fıstık bahçesinin sulamaya açılması gibi öncelikli sorunların çözümü için Başbakan Davutoğlu'na taleplerini iletecek olan Başkan Ertekin şu açıklamada bulundu: "Şanlıurfa her geçen gün büyüyor, bu büyümeyle birlikte ilimizin ihtiyaçları ve problemleri ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan bu problemlerin çözümü için en yetkili merci olan sayın başbakanımıza ileteceğiz. Sorunlarımızla ilgili bir yazı hazırladık. İnşallah problemlerimizin çözümü için gerekli destekleri sayın başbakanımızdan alırız" dedi.

HIZLI TREN TALEBİ VE TARIMSAL DESTEKLEMELER

ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin'in Başbakan Davutoğlu'na ileteceği sorunlar ise şunlardan oluşuyor:

Şanlıurfa'daki, 90 bin hektar fıstık bahçeleri acilen sulanmalıdır, verimi 10 kat arttıracak bu uygulama bir yılda yatırım bedelini amorti edecektir. Sulanmaz ise 20-30 yılda yetişen ağaçlar kurumaya mahkûm edilmiş olacaktır.

Projesi bitirilen yük demiryolumuz ihale edilmeli, bütçesi zayıf olan belediyemiz tarafından yapılamayacak ancak yakın zamanda Türkiye'nin nüfus bakımından beşinci ili olacak ilimize Ankara ve Gaziantep'te olduğu gibi metro hatlarının hükümetimiz tarafından yapılması; Organize Sanayi-Abide 20 km, Abide -Üniversite 25 km, Abide-Karaköprü otoban kavşağı 10 km.

Sayın cumhurbaşkanımızın söz verdiği, 300 km/saat yolcu taşıyan yüksek hızlı tren için çalışmalara başlanılmalı.

Tarım destekleri hem verimi arttırmak hem de su sarfiyatını azaltmak için damla sulama sistemi olarak verilmeli.

İlimizdeki sayısı 490.000'e ulaşan Suriyeli misafirler, belediye hizmetlerini zorlaştırmıştır. Merkezi bütçeden belediyeye verilen payların, söz konusu misafirlerin nüfusu da göz önüne alınarak arttırılması.

Terör olayları ve Suriye'nin Şanlıurfa'ya sınır olan bölgelerinde yaşanan karışlıklardan dolayı turizmcilere, yaşanan maddi zorlukların aşılabilmesi için faizsiz kredi desteğinin sağlanması.

Şehrin rahatlaması açışından Askeri Tugay'ın şehir merkezinden taşınması.

Mürşitpınar Sınır Kapısı ve Ceylanpınar Sınır kapısının açılması.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ahmet Davutoğlu Sabri Ertekin Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title