Haberler

Ersun Yanal: "Oyuncularımın Mücadelesinden ve Ortaya Koydukları Oyundan Mutluyum"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu ikinci maçında deplasmanda Konyaspor ile golsüz berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamada, oyuncularının mücadelesinden ve ortaya koydukları oyundan memnun mutlu olduğu ifade etti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, maç sonunda düzenlenen basın toplantısında konuşmasına İstanbul'da yaşanan terör saldırıları nedeniyle terörü lanetleyerek başladı. Bugün kullandıkları oyuncuların zaman zaman performanslarının çok iyi olduğunu belirten Yanal, "Konyaspor ligimizin önemli takımlarından bir tanesi oldu. Konya şehri futbol adına önemli misyonları üstlendi. Çok disiplinli ve kompakt oynayan, hücumu ve savunmayı birlikte iyi beceren bir takım Konyaspor. Biz de zaman zaman bunları yapan bir takımız ve bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Yeni kurulmuş bir takımız. Bugün oyunun büyük bölümüne kontrollü oynadık ve kontrol bizdeydi. Belki belli bölüm içinde pozisyona girmedik ama ikinci yarı pozisyonlarımız da var. 75. dakikadan sonra rakibimize pozisyon verdik. O yüzden oyuncularımın mücadelesinden ve ortaya koydukları oyundan mutluyum. Gelişmek için fırsat kollayan oyuncularımız, şans aldığında o fırsatları görebilecekleri ışığını gördüm. Hem oyuncu kazanmak hem yarışmak oldukça güç. Genç oyuncularımızın bugün katkısı bizi umutlandırdı" diye konuştu.

"3 oyuncu da hemen hemen sona yaklaştık"

Ersun Yanal, yaklaşan devre arası nedeniyle transfer hakkında sorulan bir soruya ise transferde ciddi çalışmaları olduğunu aktararak, "Elimizde bir kadro var. Genç, yetenekli zaman zaman onların yeteneklerini fark ediyoruz ama bunlar sürekli ve devamlı olmuyor. Onları da kazanmak zorundayız. Trabzonspor yönetilmesiyle artık düzgün bir profili yavaş yavaş ortaya koydu ve düzgün bir bütçe planlamasını yaptı. Şu anda kritik birkaç tane görüşme var. En az 3 tane oyuncuyla bu kritik görüşmelerin belli noktasına geldik. Olmazsa olmazları yapmak zorundayız. Buraya getireceğimiz oyuncunun pardonu olmayacak oyuncuları seçmeliyiz. O yüzden zorlanıyoruz. Bekraundu olan doğru oyuncularla görüşüyoruz. 3 oyuncu da hemen hemen sona yaklaştık. Onun dışında da iki oyuncuyla görüşmelerimiz sürüyor. Sayı çok önemli değil. Niteliği ve niceliği kalitesi önemli. Bu konuda önemli bir çalışma içindeyiz" şeklinde cevap verdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Trabzonspor Ersun Yanal Konyaspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title