Haberler

Ersun Yanal İmzayı Attı

Sarı-lacivertli kulüp, teknik direktör Ersun Yanal ile olan sözleşmesini 2 yıl daha uzattı. İmza töreninde konuşan Başkan Aziz Yıldırım, Ersun Yanal’ın boş mukaveleye imza attığını söyledi. Toplantının ardından Fenerbahçe’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada da Yanal’ın sezon başına 1 milyon 750 bin dolar ücret alacağı açıklandı.

Fenerbahçe’de kontratı sona eren teknik direktör Ersun Yanal ile Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda yapılan basın toplantısında 2 yıllık sözleşme imzaladı. Sarı-lacivertli kulübün CEO'su Hasan Yılmaz, başkan Aziz Yıldırım ve ikinci başkan Abdullah Kiğılı da toplantıda yer aldı.

YILMAZ: “ÇOK BAŞARILI BİR SEZON GEÇİRDİK”

Ersun Yanal’a teşekkür ederek sözlerine başlayan Fenerbahçe CEO’su, “Çok başarılı bir sezon geçirdik. Bu sezonu şampiyon bitirmemizde aslan payı hocaya ait. Fenerbahçe teknik direktörü olmanın kolay bir şey olmadığını hepimiz biliyoruz Böylesine büyük bir takımı motive etmek aynı hırsla sahaya çıkmayı sağlamak hiç kolay değil. Ersun hoca aynı zamanda çok önemli yönetici ve liderlik özelliğine sahip. Bu konuda da bize çok yardımları olmuştur. Ersun hoca ile 2 yıllık sözleşme imzalıyoruz” dedi.

YANAL: “BU AİLEDE ÇALIŞMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR AYRICALIK”

Fenerbahçe’de 2 yıl daha teknik direktörlük yapacak olan Ersun Yanal, konuşmasında sarı-lacivertli kulübün çok büyük bir aile olduğunu hatırlatarak, “Bu ailede çalışmak benim için çok önemli bir ayrıcalık. Bu sezon elde ettiğimiz başarı ve bu başarıyı kalıcı hale getirmek hedefimiz. Ben de bu hedefin içinde olduğum için teşekkür ediyorum. Tekrar önümüzde bizi bekleyen zor bir süreç var. Tekrar şampiyon olacağız ve bizim 20. şampiyonluğumuzun anlamını hepimiz biliyoruz. 4. yıldızı da takacağız” diye konuştu.

YILDIRIM: “İNŞALLAH 2 YIL TÜM HEDEFLERE BERABERCE ULAŞIRIZ”

Ersun Yanal’ın konuşmasının ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, nikah tazeledikleri teknik direktör Yanal’a bir soru sormak istedi. Aziz Yıldırım, Ersun Yanal’a şu soruyu sordu:

“Hocamıza hayırlı olsun. İnşallah 2 yıl tüm hedeflere beraberce ulaşırız. Sorum şu; medyada son günlerde yazılıyor, deniyor ki Ersun Hoca ile anlaşmanıza rağmen başkan ve yönetim Diego Ribas’la ilgili çalışmalar yapıyorlar ama hocaya sormuyorlar? Bu konuda düşünceleriniz nelerdir?”

YANAL: “FENERBAHÇE’NİN İHTİYACI OLAN OYUNCULARDAN BİRİSİ DE DIEGO”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, başkan Aziz Yıldırım’ın sorusunu şu şekilde cevapladı:

“Başkan ve yönetim kuruluyla aramızda en ufak problem yok. Başkanımızla hem alt yapı hem de genç oyuncuların geleceği ile ilgili görüş alışverişinde bulunuyoruz. Böyle bir ota saha alınması konusunda saptamamız vardı. Birkaç alternatifler arasında Diego’yu uygun gördük. Başkan benim fikrimi sordu. Bu oyuncunun zamanı geldiğini konuştuk ve çok hızlı bir şekilde görüşmelere başlandı. Ben onay verdim Diego transferi için. Zaten onay vermesem transfer girişimleri başlayamazdı. Şu anda transfer politikamız planlanmış durumda, belki de haberimiz olmayan başka şeylerde olabilir. Fenerbahçe düzgün kurum olarak yönetiliyor. Sağ olsunlar bende destekliyorum. Bu düşünülmüş bir konu. Her şey yerli yerinde. Fenerbahçe’nin ihtiyacı olan oyunculardan birisi de Diego” şeklinde konuştu.

“AVRUPA’DAN TEKLİF GELMEDİ”

Bir muhabirin, “Yabancı kulüplerden size teklif geldi mi?” sorusuna Ersun Yanal kendisinin hiçbir teklif almadığını belirterek, “Fenerbahçe’ye bakarsanız dünyadaki 20 büyük takımdan bir tanesi. Ekonomisiyle, taraftarıyla bunu başarmış bir kulüp. Fenerbahçe’de çalışıyorsunuz ve dünyanın hangi takımından güçlüdür ki. Burada kalmak ve çalışmak ayrı bir gururdur. Aramızda en ufak sorunda olmamıştır” dedi.

YILDIRIM: “BİRKAÇ TRANSFERİMİZ OLACAK”

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, dün Ersun hoca ile oturup konuştuklarını dile getirerek, “Dün 5 dakika da anlaşma imzaladık. Sağ olsun hocamız boş mukaveleye imzayı attı. Medyada çıkan yazılardaki meraklar, değişik söylemler ve konuşmalar yanlıştı. Mukavele bitince yazılıp çizilebilirdi. Medya sınıfta kaldı ve beklenmedik şeyler konuşuldu. Ersun hoca ile futbolcular tam bir aile ortamı içindeler. Yönetim ve teknik heyet olarak sezon sonunda öz eleştiri yapılması gerekiyordu ve biz bunu yapıyoruz. Her sorunu aile içerisinde çözüyoruz. Transfer fazlalığına ihtiyacımız yok. Eto’o yazıldı ama Fenerbahçe’nin ihtiyacı var mı yok mu bilmeniz lazım. Köşe yazılarında takımı eleştirirken dikkatli olmaya gayret gösterin. Ayrıca transferde de birkaç hamlemiz olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Aziz Yıldırım Ersun Yanal Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title