Haberler

Erste Grup Yatırımcı Konferansı'nda Türkiye Rüzgarı Esti

Güncelleme:

Avusturya'nın Stegersbach bölgesinde gerçekleşen Erste Grup Yatırımcı Konferansı'na yatırımcı ve şirketlerin büyük ilgisi vardı.

Çok sayıda Türk şirketin de katıldığı konferansta bölgedeki gelişmeler ve Türkiye yatırım ortamı masaya yatırıldı.

Erste Grup tarafından her yıl düzenlenen Yatırımcı Konferansı'nda Türk şirketleri kurumsal yönetim kaliteleri ile ön plana çıktı. Aralarında Sabancı Holding, Alarko Holding, Türk Hava Yolları, TeknoSA, Pegasus, Doğuş Otomotiv, Aselsan, Torunlar Gayrimenkul, Tümosan, Turcas Petrol, Vakıfbank ve Yapı Kredi Bankası'nın da olduğu çok sayıda kurumun katıldığı Erste Grup Yatırımcı Konferansı, şirketlerin yatırımcılarla bir araya gelerek, işbirliği fırsatlarını araştırdığı ve dünyaya açıldığı önemli bir platform olarak görülüyor. Avrupa'nın önde gelen kurumları ve dünya çapında yatırımcıların katılımıyla düzenlenen konferansta, bu yıl da önde gelen hükümet temsilcileri ve ekonomi dünyasının saygın isimleri tecrübelerini ve beklentilerini paylaştı.

Her yıl düzenlenen Stegersbach Yatırımcı Konferansı, küresel kurumsal yatırımcı ağı için en önemli etkinliklerden biri konumunda. Bu yıl 9-11 Ekim aralarında düzenlenen konferansa hem yatırımcı hem de kurumlar tarafından büyük ilgi gösterildi. Avrupa'nın önde gelen 85 kurumunun konferansa katıldığını, bunlardan 12'sinin Türk şirketleri olduğunu belirten Erste Securities İstanbul Genel Müdürü Simin Öz Gerards, "Türkiye güçlü pazar dinamikleri, büyüme rakamları ve kurumsal yönetimlerin kalitesiye ön plana çıkıyor. Bölgemizde yaşanan olaylara rağmen, yatırımcılar Türkiye pazarına inançlarını sürdürüyorlar ve olası fırsatları değerlendirme arayışındalar. İnanıyoruz ki, bugünün zorlayan finansal koşullarında pazarın oyuncuları için kurumlara erişim her zamankinden daha önemli. Bu noktada, Erste Grup'ın düzenlediği Stegersbach gibi etkili iletişimi güçlendiren platformlar yatırımcılar ve şirketler tarafından çok daha sıkı takip ediliyor. Türk şirketlerinin de dünyaya açılmını ve küresel entegrasyonunu desteklemeyi sürdüreceğiz" dedi.

Avusturya, Türkiye ve CEE (Orta ve Doğu Avrupa) Bölgesinden katılımın olduğu konferansa 85 halka açık şirket katıldı. Konferans kapsamında yapılan görüşmelerde ise şirketler CEE, Kuzey Avrupa ve ABD'den 118 kurumsal yatırımcıyla görüştü. 700 birerbir görüşmenin de gerçekleştiği konferans kapsamında ve 185 grup toplantısı da yapıldı. Konferans boyunca, ekonomi alanında uzman Erste uzmanları hisse senetleri, 360 derece ülke bilgisi, pazar koşulları, endüstri ve şirketler yapıları hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

Erste Yatırım Konferansı, donanımlı konuşmacıları ve özel toplantıları ile şirketlerin kendilerini dünyaya tanıtmaları için önemli bir fırsat olarak görülüyor. Bu yıl aralarında National Bank Austria Yönetim Kurulu Başkanı Claus Raidl, Varşova Borsası Kıdemli Başkan Yardımcısı Miroslaw Szczepanski'nin de olduğu çok sayıda etkin konuşmacı, katılımcılara perspektiflerini sundu. Konferans kapsamında halka açık şirketlerin temsilcileri ise işbirliklerini değerlendirdi.

Erste Grup'un 2015 yılında düzenleyeceği Stegersbach Yatırımcı Konferansı'nın 5-9 Ekim 2015 tarihlerinde olması planlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabancı Holding Avusturya Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title