Haberler

Erozyon ve Sel Kontrolü Eğitim Sahası" Hizmete Açıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünce Afyonkarahisar'da "Erozyon ve Sel Kontrolü Eğitim Sahası" hizmete açıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünce Afyonkarahisar'da "Erozyon ve Sel Kontrolü Eğitim Sahası" hizmete açıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesi Taşoluk beldesinde kurulan "Taşoluk Erozyon ve Sel Kontrolü Eğitim Sahası", Türkiye'de uygulanan sel ve erozyon kontrol faaliyetlerinin tamamının bir arada görülebileceği, yurt içi ve yurt dışından gelecek teknik personelin eğitim alabileceği bir tesis olacak.

Ankara Gökçeyurt, Mersin Hacıalan ve Antalya Korkuteli'nin ardından Afyonkarahisar'da açılan sahadaki eğitimlerde, erozyon ve sel kontrol tedbirlerinin hepsi aynı anda görülebilecek.

Tesiste ekskavatörle gradoni şeklinde toprak işlemesi, tarımsal teras yapımı, çukur şeklinde toprak işleme, örme çit ve cansız perde, çalı takviyeli teras yapımı, galvanizli kafes tel ile çit teras, taş kordon, geonet çit teras, taş pereli çevirme hendeği, çelik ağlarla şev koruması, çizgide ot ekimi ve otlandırma ile oyuntu gibi saha ıslah yöntemleri yer alıyor.

Sahada ayrıca kuru duvar eşik, taş dolgulu ahşap eşik, miks eşik, canlı eşik, gabion eşik, galvanizli kafes tel eşik, geonit eşik, geosentetik çuvallı sedde yapımı gibi erozyon ve sel kontrolü uygulamaları bulunuyor.

"Personelimizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz"

Açıklamada değerlendirmesi yer alan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak teknik personelin eğitimine büyük önem verdiklerini belirtti.

Erozyon ve taşkınlarla mücadele etmek için personeli en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştıklarını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Eğitim verilecek personelin uygulama tekniklerini görmeleri gayesiyle ülkemizin dördüncü erozyon ve sel kontrolü eğitim sahasını Afyonkarahisar'da hizmete açtık. Şimdiden hem kendi Bakanlık personelimiz hem de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan personel burada hizmet içi eğitim aldılar. Talep olması halinde yurt dışından eğitim almak isteyenleri burada donanımlı bir şekilde yetiştirebiliriz."

Kaynak: AA / Güncel

Sinanpaşa Türkiye Taşoluk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title