Haberler

Erol Simavi Ölümünün Birinci Yılında Anılıyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Hürriyet Gazetesi'nin önceki sahiplerinden Erol Simavi ölüm yıldönümünde 7 Haziran 2016 Salı günü saat 10.30'da Kanlıca'daki mezarı başında bir törenle anılacak.

Erol Simavi'nin ölüm yıldönümünde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu da bir mesaj yayınladı. Mesajda gazeteciliğin hemen her dalında görev alan Erol Simavi'nin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne verdiği katkılara da dikkat çekildi. Mesajda "Erol Simavi yenilikçi bakış açısıyla Hürriyet Gazetesi'ni Türkiye'nin en çok satan ve çok haber üreten gazetesi haline getirdi. Kurumsallaşmasını ve uluslararası alanda tanınmasında çalışmalarıyla önemli rol oynadı. TGC Başkan Yardımcılığı yaptığı 1960 yılında da Cemiyet faaliyetlerinin yürütülmesine ve meslek örgütünün gelişmesine büyük destek verdi. Erol Simavi'yi ölümünün yıl dönümünde sevgi ve saygıyla anıyoruz" denildi.

Erol Simavi kimdir:

Erol Simavi 1930 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Işık Lisesi'ni bitirdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin kurucusu Sedat Simavi'nin oğlu olarak kardeşi Haldun Simavi ile birlikte gazeteciliğin bütün alanlarında çalışma fırsatı buldu. 1948 yılında Hürriyet Gazetesi'nin kuruluşunda babasının yanında kardeşi Haldun Simavi ile görev aldı. 1968 yılında bu gazetenin yan kuruluşlarının yönetimini üstlendi. Babıali'ye ek olarak Hürriyet'in Halkalı, İkitelli (İstanbul), Ankara, İzmir, Adana ve Erzurum matbaalarını kurdu. 1994 yılında gazeteyi ve yan kuruluşlarını Aydın Doğan'a devreden Erol Simavi 2001 yılında yöneticilik te yaptığı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne değer görüldü. Belma Simavi ile evli olan Erol Simavi Fransızca biliyordu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Erol Simavi Kanlıca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title