Haberler

Erol Simavi Mezarı Başında Anıldı

Hürriyet Gazetesi'nin önceki sahiplerinden Erol Simavi, ölümünün 1. yılında Kanlıca'daki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Hürriyet Gazetesi'nin önceki sahiplerinden Erol Simavi, ölümünün 1. yılında Kanlıca'daki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Erol Simavi'yi anma törenine aralarında Oktay Ekşi, Seçkin Türesay, Nevzat Ünlü, Nejat Seçen, Erkan Göksel, Hicri Kınay, Hakkı Öcal, Hami Alkaner, Ertuğ Karakullukçu, Cemil Özyıldırım, Abdullah Nebioğlu ve Kani Atmaca'nın da bulunduğu çok sayıda Hürriyet Gazetesi'nin eski çalışanı, sevenleri, meslektaşları katılırken, Erol Simavi için mezarı başında Kuran-ı Kerim okunup, dualar edildi.

Anma törenine katılan Hürriyet Gazetesi eski Başyazarı Oktay Ekşi, şunları söyledi:

'Erol bey için çok şey söylemek mümkün. Kişiliği için çok şey söylemek mümkün. Özellikle ne kadar zeki, ne kadar dost canlısı, ne kadar iyiliksever, ne kadar arkadaşlarına bağlı bir patron olduğunu anımsayarak onun yerinin doldurulmasının hala mümkün olmadığını düşünüyorum. Gazeteci olarak Erol Simavi başka bir büyüktü. Erol Simavi, gerçekten o dönemde medya kavramı yoktu. O nedenle basın diye ifade etmek lazım. Erol Simavi gerçekten bir basın dünyası imparatoruydu. Onun hakkını vermeyedebilirdi. O kadar bilirdi ki, ifade özgürlüğüne, gazetecinin görevini tam manasıyla özgür bir şekilde yapma hakkına ve sorumluluğuna herkesten fazla o sahip çıkar, arkadaşlarını ve gazetecilik dünyasına özellikle her türlü dış müdahaleden korumaya itina ederdi. Erol Simavi'yi anlatmak için birkaç kitap yetmez. Erol Simavi hakikaten mesleğimizin, Türk basınının unutulmayacak büyüklerinden biri olarak yaşadı, hakkını vererek yaşadı ve maalesef son zamanlarında herhalde Türkiye'nin nereye doğru gitmekte olduğunu, basının hangi sorunlarla karşı karşıya kalabileceğini gördüğü için, 'ortadaki koşullar herhalde izin vermiyor' diye düşündü, aklımdan böyle geçiyor, öyle açıklıyorum ve bu nedenle herhalde yurt dışına gitmeyi ve Türkiye'yi uzaktan seyretmeyi tercih etti. Nur içinde yatsın. Hepimiz için unutulmaz bir büyüktü. Tekrar tekrar onu saygıyla, rahmetle anıyorum ve manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum"

Dua okunmasının ardından anma törenine katılanlara lokma dağıtıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erol Simavi Nebioğlu Kanlıca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title