Haberler

Erol Mütercimler: Çanakkale Savaşı'nda Bazı Subaylar Esrar Çekiyordu

Güncelleme:

Yazar Erol Mütercimler, Çanakkale Savaşı'nda askerlerin ve bazı subayların esrar kullandığını söyledi.

Habertürk'te Nevzat Çiçek'in sunduğu Yeni Bakışlar programına katılan yazar Erol Mütercimler, Çanakkale Savaşı'nda askerlerin ve bazı subayların esrar kullandığını ifade etti. Mütercimler'in sözleri sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Yeni Bakışlar programında bu hafta, Çanakkale Savaşı ele alındı.

"SEYİD ON BAŞI HURAFE"

Programa katılan tarihçiler, savaş sırasında Anzak bölüğünün "bulut içinde kaybolması"ndan, Seyid Ali Onbaşı'nın kendisinden 3-4 kat ağır top mermisiyle İngiliz zırhlı gemisini batırmasına kadar birçok popüler bilginin hurafe olduğunu savundu.

Programda, savaşa katılan bazı asker ve subayların esrar ve içki içtiğine dair sözler ise en çok tartışılan konu oldu.

Erol Mütercimler'in Çanakkale savaşanlarında nargile içildiğini söylemesi üzerine tartışma başlayınca, programın bir diğer konuğu Gürsel Göncü "Çanakkale'de nargile de içiliyordu, subaylar içki de içiyordu" dedi.

"BENİM AĞZIMI AÇTIRMASINLAR"

Bu iddiaları bir adım daha öteye taşıyan Erol Mütercimler ise önündeki kitabı göstererek "Bırakın onu, benim ağzımı açtırmasınlar, esrar çekiyorlardı. Bak burada anlatıyor. Yahu insan insan... Neyin yerine koyuyorlar" ifadelerini kullandı.

Nevzat Çiçek'in kaynağını sorması üzerine ise Mütercimler "Mehmet Fasih Bey'in günlükleri... Gidip okusunlar. Diyor ki 'çubuk tüttürüyorum'. Çubuk tüttürmek ne demek. Benim ağzımı açtırmayın şimdi" dedi.

SOSYAL MEDYADA TARTIŞMA KONUSU OLDU

Bu sözlerin ardından sosyal medyada başlayan tartışmalara Twitter adresinden cevap veren programın sunucusu Nevzat Çiçek, "programda Çanakkale cephesinde askerlerden bazılarının esrar içtiği bilgisi Erol Mütercimler'in kendi sözü değil bir günlükten alınmadır." diye yazdı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları da Çiçek'e tepki gösterdi. İşte o açıklama ve gelen bazı tepkiler:



Kaynak: Haberler.com / Güncel

Nevzat Çiçek Habertürk Çanakkale TV Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (15)

Svs Mobil-IOS:

Bari sehitleri yattigi yerde rahat birakin bu kadar olmaz hepsinin mekani cennet olsun gecmise degil gelecege bakin dunya aya cikti biz mardin kapidan atlayamadik daha

17
0
yanıtYanıtla
Kedi Ahmet'in Yeri Mobil-ANDROID:

kıt beyinli bunlar kıt okumakla adam olunmadığının kanıtıdır bu adam

16
1
yanıtYanıtla
LanMobil-IOS:

Lan o mübarek insanlar üzerinde öyle konusmasana keltos adam bos yere dök müsün o saclari

14
1
yanıtYanıtla
ıoı:

Gerizekalı tek kelimeyle; gerizekalılar.

11
0
yanıtYanıtla
Mehmet aslan:

Sen ordamıydın.gözünle gördünmü?neye dayanarak söylüyorsun bu kelimeleri erol bey,

10
0
yanıtYanıtla
Fethiye Erkek:

Ulan Allah belanı versin, vatan uğruna ŞEHİT olmuş insanların kemikleri sızlıyor , sen önce kimin kuklasısın onu söyle. . Bu vatan varsa onların sayesinde biz bağımsızız hödükkkk. . . Sen bu vatan için karşılıksız ne yaptın yada kılına zarar gelecek diye nelerden kaçtın, teröristten farkın yok laannnnnn. .

9
1
yanıtYanıtla
AtsıZMobil-IOS:

Başkasını bilmemde senin kafan baya güzel mütercim memleketin derdi ne mütercim ne derdinde

9
0
yanıtYanıtla
musa dunya:

çubuk tüttürmek nezamandan beri uyuşturucu esrar kullanmak oluyormuş bunun dedeleri heralde Çanakkale savaşında evinde oturup içerken sahadaki kahramanlarımızı kötülüyor. Günlükmüş pipo içen adamı esrar içiyor demekle o zaferi karalamaya gücünüz yeter mi adamlar bir tabur askerle namaz kılıp şehitliğe koşmuşlardır kaynak günlük öylemi ? mandalığı seven yazmış ismet inönünün danışmanından bahsetsenize

6
0
yanıtYanıtla
Deccal Mobil-IOS:

Bunlar turkiyeye nasil dusman boyle, ateistte olur cok tanriyada inanir esrarda ceker, alkolde icer. Zaferler bunlarla ortulemez

6
0
yanıtYanıtla
Piri Mobil-IOS:

La dingil halterci nasil kaldiriyor

1
5
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title