Haberler

Erol Korkmaz; "Kadınlara Yönelik Ekonomik Destekleri Artıracağız"

Kadına şiddetin son bulması için yapılacak bütün çalışmaları destekleyeceğini belirten AK Parti Uşak Milletvekili aday adayı Erol Korkmaz, istihdam konusuna da ağırlık vereceklerini söyledi.

Kadına şiddetin son bulması için yapılacak bütün çalışmaları destekleyeceğini belirten AK Parti Uşak Milletvekili aday adayı Erol Korkmaz, istihdam konusuna da ağırlık vereceklerini söyledi.

Erol Korkmaz, "Uşak'ta zaman zaman kendi işini kuran kadınlarımızın haberlerini okuyoruz. Bu noktada ilgili kurumlarla istişarelerde bulunarak, kadınlara yönelik hibe ve kredi desteklerindeki payın artmasını sağlayacağız" dedi

AK Parti Uşak Milletvekili aday adayı Erol Korkmaz, kadının İslam ve Türk dünyasında çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Kadınların haklarını koruma ve istihdamdaki ağırlıklarının artması gerekiyor. Önümüzdeki dönemde görev alırsak, ilimizdeki kadın girişimcilerin daha fazla desteklenmesini sağlayacağız" dedi. Kadına şiddet konusuna değinen Erol Korkmaz, "Maalesef son dönemlerde istenmeyen ve yürek burkan olaylara şahit olduk. Kadına şiddet uygulayanların en ağır şekilde ceza alması için atılacak her adıma, destek olacağız" ifadesini kullandı.

KADININ EKONOMİDE DAHA FAZLA YER ALMASI GEREKİYOR

Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün, kadına yönelik şiddet ve kısıtlamaların önüne geçmede farkındalık oluşturduğunu dile getiren AK Parti Uşak Milletvekili aday adayı Erol Korkmaz, kadınların iş hayatında daha fazla yer alması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin 2023'e dair ekonomik ve sosyal hedefleri bulunduğunu bildiren Erol Korkmaz, kadınların istihdamda ve girişimcilik bazındaki sayısının artması gerektiğini anlattı. Ülke ve il bazında kadınların istihdamdaki oranının yüzde 35'i geçmediğine değinen Erol Korkmaz, şöyle söyledi: "AK Parti Hükümeti ile kadınlara yönelik desteklemeler arttı. Mikro kredi uygulamaları, KOSGEB bazlı destekler ve sıfır faizli kredilerle kadın girişimcilerin önü açıldı. Şu anda ülke bazındaki girişimcilerin içinde kadının yeri yüzde 8 civarında. Geçmiş iktidarlara nazaran, kadın girişimci bazında belli bir yol alan Türkiye'nin bu konuda daha fazla atılım yapması gerekiyor. Önümüzdeki dönemde kadınlara yönelik ekonomik ve sosyal desteklerin artması için ortaya konacak bütün çalışmalarda yer alacağız" dedi. Mikro kredi, KOSGEB ve İŞ-KUR'un kadın girişimcilere verdiği payın artmasıyla kendi işinin sahibi olan kadınların yaygınlaştığını kaydeden Erol Korkmaz, şöyle devam etti: "Uşak'ta zaman zaman kendi işini kuran kadınlarımızın haberlerini okuyoruz. Bu tip çalışmalar, diğer kadınlarımız için özendirici etki yapıyor ve bu alanlara ilgi artıyor. Bu noktada ilgili kurumlarla istişarelerde bulunarak, kadınlara yönelik hibe ve kredi desteklerindeki payın artmasını sağlayacağız. Çünkü eşi, çocukları ve evi için fedakarlık yapan kadının, ekonomide daha fazla aktif olması gerek. Kadınların aktif olarak iş hayatında yer alması, ilimiz ve ülkemizin 2023 hedefleri noktasında büyük fayda sağlayacak. En önemlisi kadın, ekonomik ve sosyal anlamda daha güçlü olacak".

ŞİDDETLE MÜCADELE EDEN KADININ YANINDA YER ALACAĞIZ

Son dönemlerde kadına yönelik şiddet olaylarının toplum nezdinde huzursuzluğa yol açtığını söyleyen Erol Korkmaz, "Kadına şiddet, ne dinimiz, ne de geleneklerimizle bağdaşıyor. Kadınlar bize Cenabı Allah'ın emanetidir. Kimisi için annesi, kimisi için eşi ve kimisi için de kız kardeşi çok büyük hayati önem taşır. Aile ve toplumun olmazsa olmazı kadın, yarınlarımızı ve çocuklarımızı geleceğe hazırlayan en önemli gücümüzdür. Bu bağlamda, kadına şiddetle mücadelede biz de bir nefer gibi çalışacağız. Kadına şiddeti bitirecek bütün kanuni ve toplumsal düzenlemelerin içinde yer alacağız. Bir daha kimsenin canının yanmaması noktasında sorumluluk duygusuyla hareket edeceğimizi belirtmek istiyorum. Bütün kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü şimdiden kutluyorum" diye konuştu. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erol Korkmaz Ak Parti Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title