Haberler

Erol Evcil Davasına Devam Edildi

Alaattin Çakıcı'nın Para Kasası Olduğu İddia Edilen Erol Evcil ile Hüseyin Kayapalı'nın da Aralarında Bulunduğu 20'si Tutuklu 211 Sanığın Yargılandığı Davaya Devam Edildi.

Alaattin Çakıcı'nın para kasası olduğu iddia edilen Erol Evcil ile Hüseyin Kayapalı'nın da aralarında bulunduğu 20'si tutuklu 211 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, aralarında Sibel Kayapalı'nın da bulunduğu 12'si tutuklu 21 sanık katıldı. Duruşmada ifade veren Kayapalı'nın gayri resmi eşi Sibel Kayapalı, haklarındaki suçlamaların asılsız olduğunu belirtti.

Hüseyin Kayapalı'nın gayri resmi eşi Sibel Kayapalı, cezaevinde çok zor şartlar altında gerçekleştirdiği doğumda çocuğunun sarılık hastalığıyla dünyaya geldiğini belirterek "Cezaevi koğuşu güneş görmüyor. Üç aydır çocuğumun hastalığı geçmedi, sırf bu yüzden tahliyemi istiyorum" dedi.

Çocuğunun sağlık durumundan söz ederken gözyaşlarına hakim olamayan Sibel Kayapalı, şöyle konuştu: ''Hüseyin Kayapalı'ya ait olan ve bir kısmını çocuğumuzun geleceği için ayırdığımız bazı hesapları, eski bankacı olmam ve eşi olmam nedeniyle yakından takip ediyordum.''

EVCİL'İ TANIMIYORUM

Sibel Kayapalı, Erol Evcil'i tanımadığını ifade etmesi üzerine duruşma savcısı telefon dinlemeleri sırasında Erol Evcil'den ''kumam'' diye bahsettiğini ancak Evcil'i tanımadığını söylediğini hatırlattı.

Bunun üzerine Sibel Kayapalı, şöyle konuştu: ''Eşim Hüseyin Kayapalı ile Erol Evcil'in arkadaşlığını biliyordum. Ben Hüseyin Kayapalı'yı bazen telefonla aradığımda bana 'Kumanlayım' ya da 'Kuman beni bırakmıyor' şeklinde espri yapardı. Espridir. Şifreli bir konuşma değildir.''

Duruşmada ifade veren Hüseyin Kayapalı'nın oğlu Mustafa Kayapalı da öğrenci olduğunu belirterek "Babamın işleri ile hiç ilgilenmiyorum. Okulum bitinceye kadar da ilgilenmeyi düşünmüyorum" dedi. Mustafa Kayapalı, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, babasının şirketlerinde küçük hisselerinin olması ya da babasının üzerine para yatırmasının aile içinde normal şeyler olduğunu ifade etti.

Babasının Erol Evcil ile arkadaş olduğunu ancak iş konusunda ortaklıkları ya da ilişkilerinin bulunmadığını belirten Kayapalı, ''Bu leke bana neden sürüldü bilmiyorum. Öğrencilik hayatım bitti'' diye yakındı.

OLAYI BEN ORTAYA ÇIKARDIM

Duruşmada söz alan tutuksuz sanık Ahmet Beyaz da şu an Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu'nda (BDDK) görevli oluğunu belirterek hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu ifade etti.

TMSF'de çalıştığı 2005 yılında Kayapalı ve Evcil arasındaki para trafiğini ilk defa kendisinin ortaya çıkarttığını belirten Ahmet Beyaz, "Şimdi örgüt üyesi olarak yargılanıyorum" diye dert yandı.

6 yıldır devlet kurumlarında çalıştığını bu süreçte hakkı olmasına rağmen bir gün bile izin kullanmadan devlete hizmet ettiğini ifade eden Beyaz, görevini kötüye kullandığı yönündeki soruları cevaplarken gözyaşlarını tutamadı.

Beyaz, 2 ay cezaevinde kaldığını belirterek şöyle konuştu: "Cezaevinden çıktıktan sonra BDDK'da göreve başladım. BDDK'da bankalar hakkında inceleme yaptığını yarın yine görevinin başına gelip bankalar hakkında incelemeler yapıp raporlar hazırlayacağını söyledi. Kara para aklanması davasında sanık olmam ve 2 ay cezaevinde yatmış olmam gururumu incitti. Görevimin başındayım devletim bana güveniyor. Mahkemenin de bana güvenmesini ve beraatıma karar vermesini istiyorum"

Duruşmada söz alan diğer sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti ifadelerin tamamlanması için duruşmayı 25 Nisan gününe erteledi.

(YM-RA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title