Haberler

Erol Akar, Güven Tazeledi

Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği 2012 Faaliyet Yılı Olağan Genel Kurul toplantısında Birlik Başkanı Erol Akar, güven tazeledi.

Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği 2012 Faaliyet Yılı Olağan Genel Kurul toplantısında Birlik Başkanı Erol Akar, güven tazeledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen olağan genel kurulda 2 yıllığına Birlik Başkanlığı Erol Akar tekrar seçildi.

Olağan genel kurulda gündeme seçimlerin 4 yıl yada 2 yılda bir yapılması tartışıldı. Yapılan oylamada 19 oya karşılık 16 oyla seçimlerin 2 yılda bir yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

Kurulda konuşan Birlik Başkanı Erol Akar, birlik olarak ilk faaliyetlerinin sütün pazarlanmasında sağlıklı ve güvenli bir Pazar oluşturulmasına, üreticinin emeğinin en iyi şekilde değerlendirilmesine yönelik çalışmaların yapıldığını söyledi. Akar, "Süt pazarlama faaliyetlerine ilk başladığımız günlerden bu tarafa daha gelişmiş bölgelerde ve ülkelerde olduğu gibi kooperatifleşmenin sağlanması ve soğuk zincirin oluşturulması yönünde çalışmalar sürdürdük. Bu gün için 110 kooperatife ulaşılmıştır. Birliğimizce kooperatif köylü işbirliği ile ve değişik kuruluşlardan sağlanan desteklerle kurulan süt toplama merkezleri ile ilimizde 120 tonu aşkın kapasiteye ulaşan bir soğutma zinciri ile çok önemli bir alt yapı oluşturuldu" dedi.

2012 yılında Anaç Sığır Desteklemelerinde toplam 18 bin 953 hayvana 4 milyon 264 bin 500 TL destek verildiğini açıklayan Birlik Başkanı Akar, ayrıca süt desteklemelerinde 23 milyon ton süte karşılık olarak 1 milyon 245 bin 928 TL olduğunu söyledi.

Akar, ayrıca 2012 yılı faaliyet döneminin 260 bin 290 lira karla kapatıldığını aktardı.

Gündemin diğer maddelerinin görülmesinin ardından seçimlere geçildi. Yapılan oylamada Birlik Başkanı Erol Akar, güven tazelerken, merkez birliği temsilciliklerine ise Erol Akar, Celal Çetinkaya, Necmi Aladağ, Sedat Özcan Özdemir ve İsmet Şenol seçildi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kastamonu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title