Haberler

Eroğlu'ndan İşadamlarına: Ormanlar Emrinizde

Ak Parti İzmir milletvekili adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Ticaret Odası'nda işadamlarına ormanlık alanda ticari üretim çağrısında bulundu.

Ak Parti İzmir milletvekili adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Ticaret Odası'nda işadamlarına ormanlık alanda ticari üretim çağrısında bulundu. Eroğlu, "Bal ormanı kurun. Türkiye organik bal üretimine başladı ancak marka yok. Kredi veriyoruz, yer veriyoruz. Bal için ormanlar emrinizde. Fidan ve süs bitkileri için emrinizde, tıbbi ve aromatik bitkileri için emrinizde. Doğa ve yayla turizmi için ormanlar emrinizde. Serbest turizm ve ticaret merkezi için denizler ve ormanlar emrinizde. Gelin İzmir'i çok daha büyütelim" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, İzmir Ticaret Odası'nın Özel Meclis Toplantısı'na katılarak iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. İTO Meclisi'nde yapılan toplantıya, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli ile oda üyeleri katıldı.

İTO TALEPLERİ

İTO Başkanı Demirtaş, "İzmir Körfezi'nin ve İzmir Alsancak Limanı'nın yaklaşım kanalı taraması yapılmalı, tarama ve rehabilitasyon projesinin ÇED sorunu var. Bu konuda ilginizi bekliyoruz. Körfez tüp geçit projesi, kruvaziyer limanı, pasaport limanı dalgakıranı ve pasaport kıyısı birlikte planlanmalı, kentsel dönüşüm çalışmaları, modern çarşı ve siteler için arsa üretilmeli, Agora- Kale arasında Ege Medeniyetleri müzesi yapılmalı, sağlık turizmi teşvik edilmeli" dedi.

"BAŞIMIZI KUMA GÖMMEKLE OLMAZ"

Veysel Eroğlu, hükümetin İzmir'e 29.1 milyar lira yaptığını belirterek, Başbakanlık Ofisi için yer tespiti yapıldığını, açılışının yapılacağını söyledi. Eroğlu, "İşadamlarımızın derdiyle dertlenmek önemli. Başımızı kuma gömmekle olmaz. Bakanlıkta da 'atış serbest derim' toplantılarda, Türkiye'de de bunun yapılması lazım. Yapıcı tenkit edeceğiz, önerilerimizi söyleyeceğiz. Bana bir bakan olarak değil, esnaf çocuğu olarak, tereddüt etmeden tenkidinizi tavsiyenizi söyleyin. Hakikat kıvılcımı fikirlerin çatışmasından ortaya çıkar. İzmir için meşaleleri yakalım" dedi.

"ÖDEMİŞ OVASI SULAMASI 20 MAYIS'TA BİTECEK"

Bakan Eroğlu, Ödemiş Ovası sulamasının 20 Mayıs'ta biteceğini öne sürerek, "Küçük Menderes Havzası'na geldiğimde şaşırmıştım, Muhteşem verimli ovalardı ama ne bir gölet, ne bir sulaması yoktu. Başbakanımız talimat vermişti, 'bölgeye el at, çöz gel' demişti. 7 baraj gerekiyordu, hepsinin planlaması yapıldı, hepsini de inşa ediyoruz. Beydağ'ı 6 yılda bitirdik. '76 yılda biter' dediler, '3 yılda bitireceksiniz' dedik. Odama kamera koyup inşaatı izledim. 50 bin dekarlık Ödemiş Ovası'nın sulamasını bitiriyoruz. İyi takipçiyimdir. 20 Mayıs'ta saat 16.59'da bitireceğiz. Şimdiye kadar bir kaç müteahhit iflas etti ya da vefat etti, onun dışında yüzde 99'unu tam saatinde bitirdik."

"İZMİR'DE BARAJLAR 2019'DA BİTECEK"

Veysel Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir'de bütün baraj ve göletlerin tamamını 2019'de bitirmiş olacağız. Bütün dere ıslahları yapılıyor. Dere ıslahları Büyükşehir Belediyesi'nin uhdesinde, Özel İdare'nin parası oraya akıyor. Büyükşehir yapmıyordu, canım sıkıldı, biz yapalım dedik. 46 tane araç gönderdik. İzmir'in içme suyu meselesini büyük ölçüde hallettik. Ödemiş'e de Rahmanlar Barajı'dan su vereceğiz. Biz büyük düşünüyoruz. Kısa vadeli çözüm kötü çözüm. Biz 30- 40 yıllık planlamalar yapıyoruz."

"ORMAN KÖŞKLERİ YAPALIM"

Veysel Eroğlu, işadamlarına işbirliği çağrısı yaparak, şöyle konuştu:

"İzmir için master planı hazırladık. Doğa, yayla turizmini geliştirme imkanımız var. Master planımız hazır. Ne zaman emredersiniz arkadaşlarımız özel toplantılar yapar. Orman Genel Müdürlüğü uygun alan seçerse, butik orman köşkleriyle mesire alanları yapılabilir. Manisa'da Spil'de 40 orman köşkü yapıldı. Burada Doğal Koruma, Milli Parklar, Orman Genel Müdürlüğü mesire alanı, tabiat parkı ilan edebilir. İzmir için potansiyel olan alanları, turizm alanı ilan ederiz. Gelin işbirliği yaparım, kaynağı, yolu, suyu bizden."

"MEVZUATTA NE GEREKİYORSA YAPARIZ"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmirli işadamlarına için İtalya'daki bir köyün serbest turizm ticaret merkezi ile nasıl zengin olduğunu şu sözlerle anlattı:

"İtalya'da fakir bir köy dünyanın en zengin ilçesi oldu. Bir alanı serbest turizm ticaret merkezi haline getirmişler. Yat limanı var. Alışveriş merkezleri, yat limanı ile uyumlu şekilde oluşturulmuş. Mısır çarşısı gibi çarşılar, butik oteller var. Çok talep oluyor. Neticede o köy İtalya'nın en zengini. Burada da böyle bir yer hazırlayalım dedik. İzmir'de birinci hedefimiz turizmi geliştirmek hakikaten 5 misli büyütebiliriz. Sistem, '40 dolara her şey dahil' sistemi değil, son derece zengin turistlerin geleceği bir sistem olacak. Çok para bırakacaklar. Bu konuda İzmir Ticaret Odamız bir çalışma yapsın. Arkadaşlarımız gelir, konuşulur ve böylece buna başlayabiliriz. Biz buraya dağ, sağlık ve akla gelen her türlü turizmin merkezi haline getireceğiz. Bu konuda kararlıyız. Bununla ilgili belli bir takvim de verebiliriz. Doğa, sağlık turizminin merkezi yapmaya kararlıyız. Mevzuatta ne gerekiyorsa yapacağız. Hazırlık yaptık. Doğa Turizm Master Planı hazır. Serbest Turizm Ticaret Merkezi örneğini havalimanına, yat limanında yakın bir yerde olursa muhteşem olur. Maliye, Ekonomi bakanlarımızla da görüştüm. İzmir'de böyle bir olması için araştırma yapıyoruz. Böyle bir modelle İzmir'de turizmde 5-6-7 misli büyütebiliriz. Son derece zengin turistlerin geleceği bir model olacak. İTO da çalışma yapsın."

"BAL ORMANI KURUN"

AK Partili Veysel Eroğlu işadamlarını ormanlık alanda ticari üretime de davet ederek, şunları söyledi:

"Bal ormanı kurun. Türkiye organik bal üretimine başladı ancak marka yok. Kredi veriyoruz, yer veriyoruz. Bal için ormanlar emrinizde. Fidan ve süs bitkileri için emrinizde tıbbi ve aromatik bitkileri için emrinizde. Doğa ve yayla turizmi için ormanlar emrinizde. Serbest turizm ve ticaret merkezi için denizler ve ormanlar emrinizde. Gelin İzmir'i çok daha büyütelim." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Ak Parti Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title