Haberler

Eroğlu: "Gazze'nin Su, Sağlık ve Altyapı Meselelerini Çözeceğiz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun vatandaşlarla bayramlaşması Eroğlu'nun konuşması Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Gazze'deki insanlar aç ve susuz. Onların bu durumu bizim yüreğimizi öyle bir dağlıyordu ki.. Ama sağ olsun Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın gayretleri ile artık Gazze'ye koca bir gemi dolusu yardım gitti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun vatandaşlarla bayramlaşması

Eroğlu'nun konuşması Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

" Gazze'deki insanlar aç ve susuz. Onların bu durumu bizim yüreğimizi öyle bir dağlıyordu ki.. Ama sağ olsun Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın gayretleri ile artık Gazze'ye koca bir gemi dolusu yardım gitti. İnşallah Gazze'nin su meselesini de çözeceğiz. Sağlık meselesini de çözeceğiz. Diğer altyapı meselelerini de çözeceğiz"

"Sadece Gazze değil, Filistin'de, Myanmar'daki bütün mazlum kardeşlerimize sahip çıkıyoruz, sahip çıkacağız. Çünkü Türkiye büyük ve asırlardır İslam aleminin kılıcı olmuş olan Türkiye'ye bu yakışır"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazze'deki insanların aç ve susuz olduğunu belirterek, "Onların bu durumu bizim yüreğimizi öyle bir dağlıyordu ki.. Ama sağ olsun Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın gayretleri ile artık Gazze'ye koca bir gemi dolusu yardım gitti. İnşallah Gazze'nin su meselesini de çözeceğiz. Sağlık meselesini de çözeceğiz. Diğer altyapı meselelerini de çözeceğiz." dedi.

Eroğlu, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Tarihi Taş Medrese'de düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında Türkiye'de 3,5 milyar fidan dikildiğini belirterek, bu sayıyı 7 milyara çıkaracaklarını ifade etti.

AK Parti hükümetinin istikrarlı biçimde yoluna devam ettiğini anlatan Eroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın bayram dolayısıyla birçok müjdeli haber verdiğini bildirdi.

"İnşallah Türkiye daha da büyüyerek yoluna devam edecek"

Bu müjdeli haberlerden bir kısmının da şehit yakınları için olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Evet bunlar şehidimizi geri getirmez ama onların ailelerine sahip çıkmak, bizim ve hükümetinizin olduğu gibi herkesin görevidir. Şehit yakınlarından birine ÖTV'siz araç alım hakkı da getirildi. Artık bir şehit yakını ÖTV ödemeden araç sahibi olabilecek. Bunun gibi ekonomide de birçok müjde var. İnşallah Türkiye daha da büyüyerek yoluna devam edecek. Önümüzdeki yüzyıla mührünü vuracak. Türkiye dünyada küresel bir güç olacak. Buna yürekten inanın, gidişat onu gösteriyor. Nereden nereye. Türkiye büyüyor, güçleniyor, daha da güçlenecek Allah'ın izniyle. Hedefimiz 2023 yılında Türkiye'nin dünyadaki en büyük 10 ekonomisi arasına katılması."

Bayramların milletin birlik ve kardeşliğinin daha da artmasına vesile olması temennisinde bulunan Bakan Eroğlu, Gazze'ye yapılacak olan desteklerin devam edeceğini açıkladı.

"İnşallah Gazze'nin su meselesini de çözeceğiz"

Eroğlu, İslam aleminin üzerindeki kara bulutların dağılmasını istediklerine dikkati çekerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gazze'deki insanlar aç ve susuz. Onların bu durumu bizim yüreğimizi öyle bir dağlıyordu ki.. Ama sağ olsun Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın gayretleri ile artık Gazze'ye koca bir gemi dolusu yardım gitti. İnşallah Gazze'nin su meselesini de çözeceğiz. Sağlık meselesini de çözeceğiz. Diğer altyapı meselelerini de çözeceğiz. Sadece Gazze değil, Filistin'de, Myanmar'daki bütün mazlum kardeşlerimize sahip çıkıyoruz, sahip çıkacağız. Çünkü Türkiye büyük ve asırlardır İslam aleminin kılıcı olmuş olan Türkiye'ye bu yakışır. Nasıl Suriyeli 3 milyon insana kapılarımızı açtıysak, Filistin'e de Gazze'ye de Mynmar'a da dünyanın her tarafındaki mağdur olan mazlumlara Müslümanlara da sahip çıkmak bu milletin vazifesidir. Bu bizim atalarımızın ruhunda var, bizim genlerimizde var."

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından, her bayram verdiği müjde geleneğini bu kez de sürdürerek, toplam maliyeti 37 milyon lira olan 9 bin 50 dekar arazinin sulanmasını sağlayacak Afyonkarahisar Merkez Atıksu Arıtması Sulaması projesini, toplam maliyeti 7 milyon lira olan Sandıklı ilçe merkezi taşkın toruma tesisi projesini, toplam maliyeti 27 milyon lira olan 2 bin 240 dekar zirai araziye su temini sağlayacak Hocalar Uluköy Göleti ve Sulaması projesini, toplam maliyeti 25 milyon lira olan 18 bin 550 dekar tarımsal arazinin sulamasını sağlayacak, Çay Barajı Sulaması projesini ve 12 milyon liraya mal olacak 30 yataklı İscehisar Devlet Hastanesi projesini açıkladı.

Eroğlu, müjdelerin açıklanmasının ardından, partililerle bayramlaşarak, bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Filistin Türkiye Gazze Politika Güncel Haberler

title