Haberler

Eroğlu: Bütün Dünya, Türkiye'yi Can Simidi Olarak Görüyor

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bütün dünya, özellikle İslam alemi Türkiye'yi bir can simidi olarak görüyor." dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bütün dünya, özellikle İslam alemi Türkiye'yi bir can simidi olarak görüyor" dedi.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından inşa edilen 6 tesisin toplu temel atma ve açılış törenine katılan Eroğlu, 10 Ağustos'un Türkiye için çok önemli bir milat olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı seçiminde vatandaşların vicdanının sesini dinleyerek oy kullanacağını ifade eden Eroğlu, "Bütün dünya, özellikle İslam alemi Türkiye'yi bir can simidi olarak görüyor. Burası gerçekten huzur iklimi. Türkiye huzur adası. Bu adanın ilelebet devamı için, şanlı bayrağımızın gönlerde sürekli olarak dalgalanması için, minarelerde ilelebet ezanların okunabilmesi için inşallah 10 Ağustos'ta sandığa gideceğiz" diye konuştu.

Eroğlu, bir eski Türkiye'nin bir de yeni Türkiye'nin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Eski Türkiye'de enflasyon canavarı vardı, IMF'ye borç vardı, Merkez Bankası'nın kasası tam takırdı, işsizlik vardı, demokrasi yoktu. Yeni Türkiye'de IMF'ye olan borcumuz ödendi. Yetmiş sente muhtaç olduğumuz günleri unuttunuz. Uzaydan akaryakıt kuyruğunda olanların göründüğü kuyrukları unuttunuz. Bunlar artık geride kaldı. Paramızdan sadece altı sıfırın atılması bile çok büyük bir başarıdır. Geçmişte vatandaşlardan para toplamışlar 3,5 milyar lira borç oluşmuş. 'Konut edindiriyoruz' demişler konutta vermemişler. Paralar da buharlaşmış ve onunda borcunu ödedik. Çünkü 'devletin millete borcu olmaz' dedik. Şimdi kasamız doldu. Yatırımlar dolu dizgin devam ediyor."

Eskiden bir göletin yapımının 22 yıl sürdüğünü ve 45 milyon liraya mal olduğunu anlatan Eroğlu, şimdi 18 ayda bitirilen göletin 4,5 milyon liraya mal olduğunu aktardı.

Eroğlu, vatandaştan toplanan vergilerin yüzde 86'sının faiz lobisine gittiğine işaret ederek, "Son 11 yılda Türkiye'de aşağı yukarı 700 milyar lira yatırım yaptık. Geçmiş dönemlerdeki gibi faiz lobisine bu paraları verseydik bu paranın yaklaşık 660 milyar lirası faize gidecekti. Biz hortumları kestik, sizden aldığımız vergiler vatandaşa hizmet olarak dönüyor" dedi.

Türkiye'ye yapılan yeni yatırımlar hakkında bilgiler de veren Bakan Eroğlu, Bolu için de birçok yeni projenin müjdesini verdi.

Konuşmanın ardından Eroğlu, protokol üyeleriyle birlikte kura ile köylülere ceviz fidanı dağıtımı yaptı, daha sonra 6 tesisin toplu temel atma ve açılış töreni gerçekleştirildi.

Bakan Eroğlu, törenin ardından mahalle sakinleriyle iftar yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title