Haberler

Eroğlu: "Burdur'umuzun Su Meselesini Kökünden Çözeceğiz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bakan Eroğlu'nun ziyaretlerinden detaylar, - Eroğlu'nun konuşması, - Eroğlu'nun Belediye Binasını ziyareti ve açıklamaları, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Burdur'umuzun su meselesini kökünden çözeceğiz"- "Projelere başladık, inşallah çok kısa zamanda, hatta projeleri ben bizzat kendim takip edeceğim. Buraya çok ileri modern bir sistem kurmak istiyorum.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bakan Eroğlu'nun ziyaretlerinden detaylar, - Eroğlu'nun konuşması, - Eroğlu'nun Belediye Binasını ziyareti ve açıklamaları, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - " Burdur'umuzun su meselesini kökünden çözeceğiz"- "Projelere başladık, inşallah çok kısa zamanda, hatta projeleri ben bizzat kendim takip edeceğim. Buraya çok ileri modern bir sistem kurmak istiyorum. En son teknoloji, bu da benim buraya olan vefa borcum" Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Burdur'un içme suyu meselesini kökünden çözeceklerini bildirdi. Bakan Eroğlu, Burdur ziyareti kapsamında Vali Hasan Kürklü'yü makamında ziyaret etti.Ziyaretin ardından valilik binasında basın toplantısı düzenleyen Eroğlu, Burdur için şu ana kadar 59 müjde verdiklerini söyledi.Bu müjdelerin 31'ini tamamladıklarını anlatan Eroğlu, şunları kaydetti: "Gerisini de inşallah önümüzdeki yıl tamamlayacağız. Burdur'da büyük hizmetlere imza attık. Şu ana kadar yaptıklarımız ortada. Burdur'da 136 bin 140 dekar araziyi sulamaya açtık. 10 adet baraj inşa ettik. 53 adet dere ıslahı yaptık. 77 milyon yeni fidanı toprakla buluşturduk. 4 adet bal ormanı ve 9 adet mesire yeri tesis ettik. Orman köylülerimiz için yeni gelir kapıları açtık. Tabiat turizmini geliştirmek için yatırımlar yaptık. 18 adet otomatik meteorolojik gözlem istasyonu kurduk."Eroğlu, muhteşem doğal güzellikleri olan Burdur'da doğa turizmini canlandıracaklarını, sulak alanlarla ilgili çalışmaları da sürdürdüklerini ifade etti. - "Burdur'umuzun su meselesini kökünden çözeceğiz"Bakan Eroğlu cuma namazını Ulu Cami'de kıldıktan sonra Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i makamında ziyaret etti.Kentin genel yapısı hakkında Eroğlu'na bilgi veren Ercengiz, Burdur'un içme suyu problemi olduğunu anlattı. Bakan Eroğlu ise Burdur'un bütün meselelerini çözmesinin "boynunun borcu" olduğunu söyledi.Burdur'un çok güzel ve müstesna bir il olduğunu, bölgenin bir evladı olarak milletvekilleriyle Burdur'u daha güzel hale getireceklerini kaydeden Eroğlu, "Burdur'un bir içme suyu problemi var. Maalesef çok geçmiş yıllarda yapılmış, Senir'den gelen ve gölün içinden geçen bir hat var. Bir teknik hata vardı bu hatta" dedi. Bir şehrin bir kaynağa bağlı olmasının doğru olmadığını vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu: "Ben ömrüm boyunca hep yedeğin yedeğini inşa ettim. İstanbul'da, Ankara'da, Türkiye'nin bütün vilayetlerinde su akıyorsa bu anlayışla akıyor. Dolayısıyla burada sadece Senir'deki bir hatla su getirmekle yetinmeyeceğiz. Göletlerin suyunu muhteşem bir arıtma tesisiyle artık Burdur'umuzun su meselesini kökünden çözeceğiz. Projelere başladık inşallah çok kısa zamanda, hatta projeleri ben bizzat kendim takip edeceğim. Buraya çok ileri modern bir sistem kurmak istiyorum. En son teknoloji, bu da benim buraya olan vefa borcum." Ercengiz, Bakan Eroğlu'na alaca dokuma ile yöresel bir müzik aleti olan sipsi hediye etti.

Kaynak: AA / Politika

Ali Orkun Ercengiz Veysel Eroğlu Burdur Senir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title