Haberler

Eroğlu: "Bölünmüş Yollar Yapılınca Kazalarda Azalma Oldu"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, ODTÜ'de önceki gün sökülen ağaçlarla ilgili yaptığı açıklamada, "ODTÜ ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, üniversite rektörlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi oturup anlaştı."

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, ODTÜ'de önceki gün sökülen ağaçlarla ilgili yaptığı açıklamada, "ODTÜ ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, üniversite rektörlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi oturup anlaştı. Hatta 100 milyon TL'lik bir tünel yapılacak. Neticede Ankara'da yol yapılmazsa ODTÜ'ye gelmek bile mümkün olmaz. Mesele ağaç meselesiyse orada kesilen ağaçların 5-10 katını dikeriz" dedi.

Bakan Eroğlu, bayramlaşma törenleri kapsamında geldiği Afyonkarahisar'da Seydiler beldesinde gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun, "ODTÜ'de ağaçların kesilmesi ile ilgili görüşleriniz nelerdir?" sorusuna Bakan Eroğlu, şu cevabı verdi: "Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Rektörlük ve Ankara Büyükşehir Belediyesi oturup anlaştı. Hatta 100 milyon TL'lik bir de tünel yapılacak. Neticede, Ankara'da yollar yapılmazsa ODTÜ'ye gelmek bile mümkün olmaz. Eskişehir yolu trafik açısından çok yoğunlaştı. Mesele ağaç meselesi ise orada kesilen ağaçların 5-10 katını dikeriz. Zaten şunu vurgulamakta fayda var. Bütün dünyada orman varlığı azalırken, Türkiye'de hem orman varlığı hem de odun serveti artıyor. Bakın bunu herkesin bilmesi lazım."

Türkiye'nin ağaçlandırmada örnek ülkelerden biri olduğunu belirten Eroğlu, şunları söyledi: "Son 10 yıldan bu yana 900 bin hektar, yani 900 milyon dekarlık alan arttı. Odun servetimiz 10 yıl önce 1,2 milyar metreküp iken şimdi geçen yıl sonunda, bu yıl sonunu daha ölçmedik 1,5 milyar metreküpe yükseldi. Türkiye hakikaten ağaçlandırmada, görüyorsunuz ağaç dağıtıyoruz her yere. Her tarafı ormanlaştırıyoruz. Şuanda Afyonkarahisar'dayız. Afyonkarahisar'ın dağlarına bakın her yerin yeşillendiğini göreceksiniz. Özellikle baktığınız zaman asri mezarlık ile Özdilek Kavşağı arasındaki yamaçlara baktığınız zaman eskiden benim talebelik zamanlarımda oralar kupkuruydu, ama biz son 10 yılda Afyonkarahisar'da muazzam bir ağaçlandırma seferberliği yaptık. Ormanlık alan yüzde 12'den yüzde 23'e çıktı. Dolayısı ile ağaçlandırma deyince akla Türkiye geliyor."

"7 MİSLİ HER ŞEYİ ARTIRDIK"

Türkiye'nin fidan üretimi konusunda da iyi bir noktada olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece biz fidan üretimini geçmiş iktidarlara göre 7 misli artırdık. Özellikle ormanlık alanlarda ağaçlandırma ve orman ıslahını yılda 70 bin hektardan 500 bin hektara çıkarttık. Yani 7 misli her şeyi artırdık. Dolayısı ile ağaçlandırmada bizimle hiç kimse yarışamaz. Hatta fidan üretimini bizden önceki iktidarlarda 70 yılda 70 ile 75 milyon fidan üretirken, biz geçen sene 470 milyon fidan ürettik. Yani aynı para ile 7, 8 ve 10 misli iş yapıyoruz. Dolayısı ile merak etmesinler biz her yeri ağaçlandırıyoruz. Bakın yol kenarları Ankara yeşilleniyor. Yol kenarlarına, açık alanlara, okul bahçelerine, şimdi okullar hayat bulsun projesi kapsamında bütün okul bahçelerini ağaçlandırıyoruz. Hastane avluları mezarlıklar ve diğer mabetlerin avlularını ağaçlandırıyoruz. Hatta geçmişte ağaçlar para ile satılırdı, para ile ağaç fidan bulunamazdı. Biz vatandaşlarımıza, bütün belediyelere ve muhtarlıklara talep ederse proje getirirse ücretsiz fidan veriyoruz."

"TRAFİK KAZALARI MAALESEF HER BAYRAM OLUYOR"

Kurban Bayramı tatili boyunca yaşanan trafik kazalarında 120'ye yakın kişinin hayatının kaybetmesinin hatırlatılması üzerine Bakan Eroğlu, bu konu hakkında da bir açıklama yaptı. Trafik kazalarının maalesef her bayram olduğunu anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçenlerde bende Twitter hesabımda yazmıştım, 'Yağış var aman dikkatli sürün' diye. Genelde bölünmüş yollar olunca kazalarda biraz azalma oldu. Ama insandan kaynaklı bazen uykusuz kalması veya direksiyon hakimiyetini kaybetmesi, hız yapması gibi sebeplerden kaza olabiliyor. Ben tabii kazalarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Ama bu bölünmüş yollarında çok büyük faydası olduğunu vurgulamak istiyorum. İnşallah Cenab-ı Allah böyle kaza, musibet göstermez."

Bakan Eroğlu, açıklamalarının ardından Seydiler beldesinde vatandaşlarla bayramlaştı. Bakan Eroğlu'na gerçekleştirilen bayramlaşma törenlerinde Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ve daire müdürleri eşlik etti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title