Haberler

Eroğlu: "Allah'ın Izniyle Bu Milletin Bahtı Açık, Yıldızı Parlak"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu darbe girişimi aslında sadece darbe değil, milleti bölme, parçalama, Türkiye'yi işgal etme girişimiydi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu darbe girişimi aslında sadece darbe değil, milleti bölme, parçalama, Türkiye'yi işgal etme girişimiydi. Arkasında kimler var biz hepimiz biliyoruz. Tarihimizdeki en alçak, en kanlı darbe teşebbüsü bu FETÖ alçağının teşebbüsüdür." dedi.

Eroğlu, Gaziosmanpaşa Belediyesince bir salonda düzenlenen "15 Temmuz Vatan Nöbeti Kitap Tanıtımı ve Resim Sergisi"ne katıldı. Salondaki resimleri inceleyen Eroğlu, daha sonra katılımcılara hitap etti.

FETÖ'nün darbe girişiminin ülkeyi ve milleti parçalamaya yönelik olduğunu söyleyen Eroğlu, "Bu darbe girişimi aslında sadece darbe değil, milleti bölme, parçalama, Türkiye'yi işgal etme girişimiydi. Arkasında kimler var biz hepimiz biliyoruz. Tarihimizdeki en alçak, en kanlı darbe teşebbüsü bu FETÖ alçağının teşebbüsüdür. Kanlar aktı ama milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti, Başbakanımızın ve milletimizin kararlılığı neticesinde bu hunharca girişim püskürtüldü. Allah hepsinden razı olsun. Gerçekten çok önemli badire atlatıldı." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz kahramanlarıyla gurur duyduğunu belirten Eroğlu, "Milletimizin yazdığı destan dünya tarihine bir kahramanlık destanı olarak geçti. Ne kadar gurur duysak azdır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin "son kale" olduğuna vurgu yapan Eroğlu, şöyle konuştu:

"İnşallah bundan sonra kimse darbe girişimini rüyasında bile görmeyecektir. Çünkü milletimiz var. Bu kale son kale. Birtakım ülkeler, devletler bu son kaleyi yıkmak için aşağı yukarı 1699 Karlofça Anlaşmasından bu yana plan hazırlıyor. Onların bir hesabı varsa Cenab-ı Allah'ın da bir hesabı var. Allah'ın izniyle bu milletin bahtı açık, yıldızı parlak. 2071'de Türkiye dünyada küresel bir güç olacak. Bundan kimsenin endişesi olmasın."

16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasıyla ilgili de konuşan Eroğlu, referandumun bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyet tarihi boyunca ortalama 17 ayda bir hükümet değişikliği yaşandığını, bunun da istikrarsızlığa sebebiyet verdiğini kaydeden Eroğlu, istikrarsızlığın ortadan kaldırılması ve daha güçlü Türkiye için katılımcıları referandumda 'evet' demeye davet etti.

Eroğlu, etkinliğe katılan 15 Temmuz gazilerine plaket verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Gaziosmanpaşa Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title