Haberler

Ermenistan Sınır Kapısı Önünde Azerbaycan'a Destek Mitingi

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu, Iğdır Azerbaycan evi tarafından Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına yaptığı saldırılar düzenlenen mitingle kınandı.

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu, Iğdır Azerbaycan evi tarafından Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına yaptığı saldırılar düzenlenen mitingle kınandı. Ermenistan'a kapalı tutulan Alican Sınır Kapısı önündeki mitingte sık sık, 'Biz Türküz Azerbaycan için ölürüz', ' Ermenistan şaşırma, sabrımızı taşırma' sloganları atıldı.

Türkiye Ermenistan sınırındaki Alican Sınır Kapısı önünde düzenlenen miting, saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Türkiye ve Azerbaycan bayraklarının taşındığı mitingde ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşların da yer aldığı yaklaşık bin kişi katıldı. Ehlibeyt Alimler Derneği hocası Cemal Pozan şehitler için Kuran-ı Kerim okudu, Veli Beder ise dua ettirdi.

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Serdar Ünsal mitingde yaptığı konuşmada, "Yüreği Türkiye ve Azerbaycan sevdasıyla dolu olan, vatan, millet, bayrak uğruna canını seve seve vermeye hazır olan Iğdırlıları sevgi ile selamlıyorum. Türkiye- Ermenistan sınırından başta Ermenistan'ın Ağa babası Rusya ve Avrupa Birliği'ne sesleniyorum. Azerbaycan yalnız değildir. Türk devleti, Türk milleti Azerbaycan'ın yanındadır. Azerbaycan için savaşmaya hazırız. Ermeniler saldırgan tutumunu sürdürüyor. Ateşkesi bozuyor.1992 yılında masum silahsız Azerbaycan Türkünü Rusların desteği ile katleden Ermeniler, yine saldırmışlar. Kafkasların parlayan yıldız olan Azerbaycan'dan gereken dersi almışlardır. Azerbaycan ordusu işgal edilen bir kısım toprakları geri almıştır. Azerbaycan bayrağını dalgalandırmıştır. Ermeniler soykırımcı bir millettir. Bunu biz 1915-1920 yılları arasında Anadolu'da, Azerbaycan'da gördük. Ermenilerin torunları 1992 yılında Hocalı'da soykırım yapmıştır. Ermenilerin yaptıklarını asla unutmayacağız. İşgal edilen topraklarda Azerbaycan bayrağını dalgalandıracağız. O gün yakındır" diye konuştu.

Etkinlik sırasında sık sık, 'Ermenistan şaşırma, sabrımız taşırma', 'Katil Sarkiyan döktüğün kanın hesabını vereceksin', 'Karabağ Türk'ündür Türk kalacaktır', 'Biz Türk'üz Azerbaycan için ölürüz', 'Karabağa savaşmak için gitmek istiyoruz', 'Katil Ermenistan, katil Sarkisyan', 'Biz iki devlet bir milletiz', 'Azerbaycan'ın sevinci, sevincimiz acısı acımızdır' sloganları atıldı.

- Iğdır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ermenistan Azerbaycan Türkiye Iğdır Politika Güncel Haberler

title