Haberler

Ermenistan ile Sınır Görüşmesi Yapıldı

Sınırda bulunan Arpaçay, Akyaka ve Digor ilçe kaymakamları Ermenistan sınır yetkilileri ile görüştü.

Sınırda bulunan Arpaçay, Akyaka ve Digor ilçe kaymakamları Ermenistan sınır yetkilileri ile görüştü.

Arpaçay Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye adına Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, Akyaka Kaymakamı Osman Uğurlu ve Digor Kaymakamı Nevzat Karkacı ile Binbaşı Ayhan Ocak, askeri yetkililer tarafından, Ermenistan'ın Gümrü şehrinde sınır konularıyla ilgili görüşme gerçekleştirdikleri belirtildi.

Görüşmede, sınır güvenliği ve sınır hattında yapılması gereken çalışmaların karşılıklı olarak değerlendirildiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hudut taşları, şamandıralar ve kesişme noktaları konularında yapılması gereken çalışmalar protokole bağlandı. Buna göre hudut taşlarının ve şamandıraların bakımı için takvim belirlenerek, Ermenistan Cumhuriyeti sınır hattının tamamının bakımının önümüzdeki ay bitirilecek şekilde planlaması yapıldı. Bir daha ki toplantının Türkiye Cumhuriyeti topraklarında gerçekleştirilmesi yönünde mutabakat sağlanmasının ardından görüşmeler sonlandırıldı." - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Ermenistan Arpaçay Akyaka Digor Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title