Haberler

Ermenilerin Baskısı Asimder'in Gürcistan'a Girmesini Engelledi

Ermeni lobisi baskısı Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin 24 Nisan 2016 tarihinde Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te Ermenistan Büyükelçiliği önünde yapacağı basın açıklamasını engelledi.

Ermeni lobisi baskısı Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin 24 Nisan 2016 tarihinde Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Ermenistan Büyükelçiliği önünde yapacağı basın açıklamasını engelledi.

Daha önce Gürcü makamlardan izini alınan açıklama için Gürcistan'a giden ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey ile beraberindekiler Türkgözü Sınır Kapısı'ndan içeri almadı. Hiçbir gerekçe göstermeyen Gürcistan Gümrük görevlileri, Gülbey'in Yeşil Pasaportuna "iptal" mühür bastı. Gülbey ve beraberindekiler Kars'a gelerek geceyi Kars'ta geçirdiler.

Geceyi Kars'ta geçiren ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, "Bugün gündüz vakti Gürcistan'da yapılacak olan 23 Nisan Ermenistan Büyükelçiliği'nin önünde Tiflis'te yapacağımız basın açıklaması ve 24 Nisan'da yapacağım Türkiye Büyük Elçiliği'nin önünde Ermeni Soykırımıyla alakalı yapacağımız toplantı ve basın açıklaması için Gürcistan'a yola çıktık. Iğdır'dan Gürcistan'a yola çıktığımızda Gürcistan Türkgözü kapısından geçtik girdik ve Gürcistan Gümrük Kapısı'na geldiğimizde bizi alamayacaklarını ve yarım saatten fazla tuttuktan sonra, telefonlarımıza el koyulduktan sonra problem olduğunu ve içeriye alamayacağını, ben defalarca sorduğumda problem ne sıkıntı ne? Cevap vermediklerini ve daha sonra iki tane Gürcü Polisine seslenerek Gümrükte görevli bana sahayı terk etmemi söylediler" dedi.

Gürcistan yetkililerinin almış olduğu kararın doğru olmadığını savunan Gülbey, "Yanımdaki arkadaşlar geçtiler ben geçemedim ve geri döndüğümüzde Türk Gümrüğü'nden aldığımız iptal kaşesi de burada ve yeşil pasaportla gittik ve biz Gürcistan'a aramızda kimlikle gideceğimizi ve Gürcistan'la aramızdaki vizelerin kalktığını ve bu gidiş gelişin iki dost ülke gibi devam edeceğini demişlerdi ve biz bunu büyük sevinçle karşılamıştık ama maalesef Gürcistan bizim yapacağımız resmi izin Gürcistan makamlarından aldığımız resmi izinli bir basın açıklamamızda Gürcistan-Tiflis basın açıklamasında Azerbaycan'dan gelen heyetimizin arasında İsmail Ağayev ve genel sekreter Samir Adıgözelli'yi bile içeriye almadılar. Azerbaycan'dan 10 kişilik heyet Gürcistan' giriş yaptı ama Diaspora başkanı İsmail Ağayev ve Genel Sekreteri Samir Adıgözelli geçiş yapamadı. Türkiye'den de benim katılacağım basın açıklamasına bende buradan Türkiye'den katılacaktık ve gittiğimizde Gürcü Gümrük Kapısından bize problem olduğunu yüzümüze söyleyerek sahayı terk etmemiz gerektiğini söylediler. Bu iş Gürcistan'a yakışmadı" dedi.

Gülbey, "Orada kendilerine söyledim biz kaçakçı mıyız Biz yanlış bir şey mi yaptık biz yanlış bir şey mi yaptık. Biz Gürcistan halkını ve devletini seven ve ona her zaman saygı duyan bir teşkilat ve teşkilat başkanıyım ve bu konuda her zaman basın açıklamalarımızda Gürcistan'ı desteklediğimizi hatta işgal olan topraklarının bile geri iade edilmesini Gürcistan' a haksızlık yapıldığını savunduğumuz bu dönem içerisinde Gürcistan'ın bize yaptığı bu tavır tutum bizi üzdü. Orada Düştüğüm durum ve rencide oluşumuz bizi çok üzdü. Arkamda sıraya giren insanlar bile sanki ben kaçakçıymışım gibi sanki yanlış bir iş yapmışım gibi geri git dediklerinde bana bir şüpheyle baktı. Dünya'daki İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde bile özgür gezme hakkı vardır insanların. Ben hiçbir suçum yokken hiçbir suç işlememişken Gürcistan'a girişim yasaklandı. Gürcistan sınırları içerisinde bir suç işlersem o zaman beni alır sınır dışı ederdi. Ben bu konuda Gürcistan Büyükelçiliğine sesleniyorum. Suçumuz neydi biz içeriye giremedik. Bu konuda Gürcistan'ın Türkiye'deki yetkilileri cevap verirse bizde seviniriz ve suçumuzu öğrenmiş oluruz. Aksi taktirde teşkilat olarak Gürcistan'a ve Dışişleri Bakanlığı'na da sesleniyorum Bizim bu duruma koşmamızın sebebi neydi? Biz haklı olan bir dava da Ermenilerin gelip Büyükelçilik de yapacakları basın açıklamasına karşı orada bir basın açıklaması yapacaktık ve özgürce kendi hakkımızı savunacaktık" şeklinde konuştu. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ermenistan Gürcistan Türkiye Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title