Haberler

Ermenilerin 145'inci 'İsim Günü' Ayini

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde, her yıl mart ayında İstanbul'dan başlayıp Hatay'da son bulan inanç yolculuğuna çıkan Türkiye'de yaşayan Ermeniler, tarihi Karasunmanuk Kilisesi'nde 'İsim Günü' ayini yaptı.

İskenderun Karasunmanuk Ermeni Kilisesi'nde düzenlenen ayine İstanbul başta olmak üzere yurdun çeşitli kentlerinde yaşayan 200 Ermeni vatandaş katıldı. Kilisenin 145'inci İsim Günü ve Paskalya Orucu ibadetini yerine getirmek için düzenlenen ayin, Türk Ermenileri Başrahibi Tatul Anuşyan yönetiminde gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 saat süren ayinde mum yakıldı, dualar okundu, ilahiler söylendi.

Ayinde bir konuşma yapan Tatul Anuşyan, "Bu dünyada hepimizin kuvvete yönelik bir bakış açısı var. Herkes kuvvetlenmek istiyor. Herkes daha güçlü olmak istiyor. Ancak bu güç gün gelecek, artık güç olmaktan çıkacak. Çünkü elimizden gidecek bu güç gözümüzü kapattığımız zaman. Güç ruhani anlamında kullanıldığında ve o anlamda ele alındığında değerlidir ve gerçektir. Bu dünyada bir yaşam kavgamız var. Biz o kavgayı gerçekleştirirken, gündelik ekmeğimizin peşinde koşarken maddi olarak da güçlenmeyi her zaman düşünmekteyiz. Maddiyatınız yeterli olmayınca, yaşayacağınız sorunların da farkındayız. Ancak gücün ne olduğunu, nasıl güçlenmek gerektiğini düşündüğümüzde. Bizim imdadımıza yetişip diyor ki; Bizim kavgamız insanlar değil. Bizim kavgamız bu dünyadaki karşımıza kötülüklerle, sorunlarla, kötülüğün sebep olduğu sorunlarla, insanın özgürlüğünü elinden alan, iman ibadet özgürlüğünü elinden alan, insanın ruhani yaşantısını elinden çalan bir kötülük var dünyada" dedi.

HUZUR İÇİNDE İBADET EDİYORUZ

Kötülüğe karşı mücadele etmenin zor olduğunu anlatan Anuşyan şunları söyledi:

"Bugün kiliseye geldiğimizde emniyet güçleri, bizim emniyetimizi sağlamak için çaba sarf ediyor. İşlerini en iyi şekilde yerine getirdiler biz bundan şikayetçi olamayız. Çünkü huzursuzluk yaratan kötü güçlere karşı bir mücadele gerekiyor. ve o mücadeleyi vermek için birilerinin seferber olması gerekiyor. Bu bağlamda biz kendilerine son derece müteşekkiriz. Bizlerin burada emniyetini sağladıkları için. En güvenli dediğimiz yerde bir patlama oluveriyor. En sağlam dediğimiz mekanda insanlar hayatlarını kaybediyorlar. İşte bugün biz eğer huzur içinde ibadet edebiliyorsak emniyet güçlerimizin koruyucu ve gerekli önlemleri alan doğru yaklaşımları sayesindedir."

- İskenderunhatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İskenderun İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title