Haberler

Ermeniler Çankaya Köşkü ve Atatürk Havalimanı'nı İstiyor

Güncelleme:

Ermeniler 1915 olaylarının 100'üncü yıl dönümü öncesinde aralarında Çankaya ve Atatürk havalimanın da olduğu alanlar için harekete geçiyor.

Erivan ve Ermeni diasporası, Anadolu'da yaşanan 1915 olaylarının 100. yıl dönümüne hazırlanırken, Ermenilerin terk ettikleri arazileri geri almak için planladıkları hukuki mücadeleye hız kazandıracaklarının işaretini verdi.

Ermeni asıllı ABD'li yayıncı Harut Sassounian, Ermenistan hükümeti ile bazı diaspora gruplarının Ankara'yı uluslararası mahkemelere götürmeyi düşündüklerini vurguladı.

İADE İÇİN MAHKEMEYE GİDİYORLAR

Sassounian, California Courier Gazetesi'ndeki yazısında, Ermeni Katolikos Aram I'in Adana'daki el konulan kilise mülkleri için davacı olmayı planladığını ve dava Türkiye'de reddedilirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gidileceğini belirtti. Bir diğer davacı olan Ermeni asıllı ABD'li Zuart Sudjian'ın ailesinden alınan topraklarda Diyarbakır Havalimanı'nın yer aldığını yazan Sassounian, Türkiye'de sonuç alınamazsa onların da AİHM'ye başvurabileceğini ifade etti ve "AİHM'den olumlu karar çıkarsa Türkiye'de mallarına el konulmuş olan tüm Ermeniler için kapıları açmış olur" görüşünü savundu.

ÇANKAYA VE ATATÜRK HAVALİMANI DA VAR

Harut Sassounian, Ankara'daki Çankaya Köşkü'nün Kasapyan Ailesi'ne, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın bulunduğu arazinin kısmen Van'dan Kevork Sarıyan'ın ailesine ait olduğunu, İncirlik Üssü'nün bulunduğu alanın da Ermeni ailelerin elinden alındığını ve bu konunun ABD'de mahkeme sürecinde olduğunu yazdı. (Kaynak : Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Harut Sassounian Çankaya Köşkü Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren Kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor?
500

Yorumlar (179)

PeriMobil-IOS:

Ermeniler Sonunda ana yurtlarina dönecekler.

7
51
yanıtYanıtla
ermeni:

haklıyız söke sökede alacağız.

9
34
yanıtYanıtla
ADIM TÜRK:

BERKİNCİLER HIRANTCILAR HADİ BUYRUN İSTEYİN ERMENİ KARDEŞLERİNİZİN İSTEKLERİNİ

38
4
yanıtYanıtla
Gökçen:

Nah alırsınız

35
3
yanıtYanıtla
mhtmobilWeb@haberler.com:

Ermeniler 100 yıl önceki topraklarını istiyor madem öyle o zaman Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de Türkiye Cumhuriyeti ne 100 yıl önce elimizden savaşla alınan yunanistan bulgaristan sıbistan Arnavutluk bosna hersek romanya ermemistan ve Musul Kerkük topraklarını bize geri iade etmesi gerekir

36
0
yanıtYanıtla
TRabzonlu...!!!:

Ermenilere bu ülkede vc bile teslim edilmemeli . . . !!! Bana sorsalar hiç bir gayri müslime edilmemeli .

30
4
yanıtYanıtla
azerbaycan turku:

ulan acliktan nerdeyse tasi gemirceksiniz hala toprak diyo ya. . . . yuzsuz, turkun ekmeyini ye sonrada arkasindan vur Allah bunu kabul edermi ha?

31
2
yanıtYanıtla
türkmen:

arkadaşlarım benim yörem dindar bir yöre küfür olmaz ama iki büyük küfür var insanlar sinirlenince domuz ve ermeni derler, neden acaba ermeniler bir düşünsünler özeleştiri yapsınlar hala düşmanlık yapıyorlar ben dedelerimden hep ermeni mezalimini dinleyerek büyüdüm, halada azerbeycanda yapıyorlar kan kanla yıkanmaz derler tamam bırakın düşmanlığı özür dileyin biz büyük milletiz kabul ederiz osmanlılar zamanında çok rahat hayat sürdünüz sonra kalleşlik yaptınız suç sizin hala onun bunun sözüyle hareket ediyorsunuz siz azerilerede türkiyeye muhtaçsınız aksi halde açlıktan nefesiniz kokar batılılarda sizi uşak gibi kullanır aklınızı başınıza alın

32
1
yanıtYanıtla
UYAN TURKIYEMmobilWeb@haberler.com:

Ben elazığlı şu anda eskisehirde yasiyan bir ogrenciyim... size yemin ediyorum dogu ve guneydogu dogaustu guzellikleri olan yer ve bircok maden potansiyeli var.. akan sulari soylemem gereksiz gliba.. ama bakiyorumda batida kimse bilmez elazığ ne muş ne demek gibi cahil kalmis ulkesinden. Sen sahip cikmazsan baskasida birgun gelir sahip cikar ve inanin bana ermenilerin tek arzusudur dogu topraklari. Ecdadimizin nesli olalim.. SINIRLARIMIZDA SORUN VAR.. GENIŞLETELIM

32
0
yanıtYanıtla
Maraşlı:

Ermenistan topraklarını istiyoruz :)))

24
6
yanıtYanıtla
Tüm 179 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title