Haberler

Ermeni ve Türk Çocuklara Ortak Bayram: 23.5 Nisan

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde sözde Ermeni soykırımını protesto etmek için Adliye Cami önündeki meydanda toplanan bir grup, sessiz eylem yaptı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde sözde Ermeni soykırımını protesto etmek için Adliye Cami önündeki meydanda toplanan bir grup, sessiz eylem yaptı. 5 dilde 'Bu acı hepimizin' yazılı pankart açan eylemciler çiçek ve helva dağıttı. 23 ve 24 Nisan'a Ermeni çocukların da davet edilerek 23,5 Nisan olarak kutlanması önerildi.

Bodrum Demokratik Düşünce Platformu 24 Nisan İnsiyatifi Grubu tarafından Bodrum Belediye Meydanı'ndaki Adliye Camii'nin önündeki meydanda 'Bu acı hepimizin' eylemi yaptı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylemde üzerinde Türkçe, İngilizce, Kürtçe, Fransızca ve Ermenice 'Bu acı hepimizin' yazılı pankart açıldı, konuklara çiçek ve helva dağıtıldı. Bodrum'da yaşayan Ermeni asıllı vatandaşların da katıldığı sessiz eylemde Comidas'ın müzik eserleri çalındı.

Grup adına açıklama yapan Ayla Sümer Tsekka "Sancılı on yıllardan sonra çıkmış çok önemli bir ak gündür 23 Nisan. Yeryüzünün dört bir yanına savrulmuş Ermeni ulusunun tarihinde çok önemli bir karagündür 24 Nisan. Hem Ermeni hem Türkiyeli olmak, 23 Nisan'ı bütün coşkusuyla yaşarken ertesi günün bir parçası olmak bütün hüznüyle. Kaç insan bu ikilemi yaşıyordur yeryüzünde? Ne anlaması kolay ne de anlatması. 23 Nisan bütün çocukların olacaksa Ermenistanlı çocukların da olsun. Ermeni çocukları da çağıralım bu bayramlara kaynaştıralım çocuklarımızı 24 Nisan'ı da katalım içine. İki ülkenin barışan çocuklarına bırakalım 23,5 nisanı onların bayramı olsun acıları unutsunlar geleceğin barışın temelini atsınlar" dedi. - Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

23 Nisan Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title