Haberler

Ermeni Meselesi ve Asılsız Soykırım İddiaları Konferansı

Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Erhan Metin, "Ermeni meselesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin önüne konulmak amacıyla belirli zamanlarda raflardan indirilen, belirli tavizler istenilen ve bu tavizler alındıktan sonra iki kapağın kapatılmasıyla rafa konulan bir dosyadır.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Erhan Metin, "Ermeni meselesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin önüne konulmak amacıyla belirli zamanlarda raflardan indirilen, belirli tavizler istenilen ve bu tavizler alındıktan sonra iki kapağın kapatılmasıyla rafa konulan bir dosyadır." dedi.

Metin, Çankırı Dernekler Müdürlüğü tarafından Valilik Birlik Salonu'nda düzenlenen "Ermeni Meselesi ve Asılsız Soykırım İddiaları Konferansı"nda yaptığı konuşmada, konunun gençlere iyi öğretilmesi gerektiğini söyledi.

"Ermeni meselesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin önüne konulmak amacıyla belirli zamanlarda raflardan indirilen, belirli tavizler istenilen ve bu tavizler alındıktan sonra iki kapağın kapatılmasıyla rafa konulan bir dosyadır." ifadesini kullanan Metin, "Türkler Anadolu'ya girip Ermenileri hakimiyet altına aldı. İslam'ın bir gereği olarak, 'yaradılana yaradandan ötürü saygı duyma' neticesinde insanca yaşadılar ve hiçbir zorlukla karşılaşmadılar. Bu süreç yıllarca sürmüştür. Öyledir ki Ermenilere 'sadık millet' denilmiştir. Birçok adetlerimiz de Ermenilerle benzerdir ki uzun yıllar onlarla iç içe yaşadığımızın göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Osmanlı'nın hiçbir zaman soykırım yapmadığını, dini inancına göre de böyle bir durumun söz konusu olmayacağını vurgulayan Metin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Doğuda Ermenilere değil de Müslümanlara ait toplu mezarlar bulunmaktadır. Ermeniler bunu görmüyorlar, tüm ülkelere bizlerin soykırım yaptığımızı kabul ettirmeye çalışıyorlar. Ermeni göçü döneminde yaklaşık 50 bin Ermeni ölmüştür, evet, ölmüştür ama nasıl ölmüştür? Osmanlı askerleri korumasında göç ettirilen Ermeniler uzun ve yorucu yolculuk sırasında kimisi hastalıktan, kimisi bir grup haydut tarafından, kimisi de sel gibi doğa olaylarından dolayı ölmüştür ancak Osmanlı hiçbir şekilde soykırım yapmamıştır."

Metin, Ermenilerin "4T" planı uyguladığını ile getirerek, bunların "tanıtma, tanınma, tazminat ve toprak" olduğunu kaydetti.

Ermenilerin birçok ülkede soykırım iddialarını kabul ettirerek kendilerini dünyaya tanıttıklarını ve tanındıklarını aktaran Metin, "Bir sonraki aşama tazminat ve toprak olacak. Ülkemizi dünya ekonomisinde yalnızlığa iterek bizleri ekonomik anlamda zor durumda bırakmanın hesabını yapıyorlar. Bizlerden toprak alarak kendi emellerine ulaşmayı hayal ediyorlar." diye konuştu.

Soykırım iddiaları karşısında sessiz kalınmaması gerektiğine işaret eden Metin, "Bazı ülkeler soykırım iddialarını kabul ediyor, bizler de sadece kınama yolunu tercih ediyoruz ancak daha etkili olacak adımları atmamız gerekiyor. Osmanlı Devleti'nin zamanında kaydettiği belgeleri açıklayarak nelerin doğru, nelerin yanlış olduğunu tüm dünyaya göstermeliyiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Karatekin Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti Çankırı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title