Haberler

Ermenekli Madenciler İçin Ağıt Yaktı

Güncelleme:

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren madenciler için ağıtlar yakılmaya başlandı.

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren madenciler için ağıtlar yakılmaya başlandı. İlçeye bağlı Aşağıçağlar Köyü'nde çiftçi 67 yaşındaki Hacı Bağcık da, 5'inin cenazesi çıkarılan, 1'i halen göçükte bulan köy nüfusuna kayıtlı 6 madenci için ağıt yazdı.

Yaktığı ağıtta maden faciasının ilk gününden itibaren köy halkının yaşadığı olayları ve yaşanan süreci kaleme alan Hacı Bağcık, şunları söyledi:

"Bu olayı duyduk ve hepimiz üzüldük. Ama ne yapalım kader böyleymiş. Elden gelen bir şey yok. Allah geride kalanlara sabır versin ve ölenlere de rahmet eylesin. Köyümüzün yaşadığı bu acıyı dile getirmek için ağıt yazdım. Ölenlerin hepsini tanıyorum. Arasında kendi akrabalarım da var. İçim ağlıyor. Onların unutulmaması için bunu hazırladım."

AĞITIN SÖZLERİ

Hacı Bağcık'ın yaktığı ağıtın sözleri şöyle:

Acı haber geldi köye yayıldı

Analar babalar düşüp bayıldı

Giden arkadaşlar tek tek sayıldı

Nasıl unuturum dostlarım sizi

Bindik arabalara vardık ocağa

Bizi bıraktılar ara bucağa

Nasıl dayanılır böyle acıya

Nasıl unuturum dostlarım sizi

Ocak dedikleri derin bir kuyu

İçine doldurmuş balçıklı suyu

Motorlar çalışır bitmiyor suyu

Nasıl unuturum dostlarım sizi

Osman'ı yazmışlar listede başa

Analar bacılar hepsi yasta

Kara toprak aldı gencecik yaşta

Nasıl unuturum dostlarım sizi

Cenazeler geldi çöktü bir acı

Mahsur olmuş sanki bir yazı

Size beste yazdı Yakup'un hacı

Nasıl unuturum dostlarım sizi

Cenazeler geldi sıra sıra dizildi

Kara toprağa mezar kazıldı

Sizin kabrinize şehit yazıldı

Nasıl unuturum dostlarım sizi

Kameralar gelmiş çeker fotoğraf

İnsanlarla dolmuş bütün her taraf

Gam ile kederle çektim ızdırap

Nasıl unuturum dostlarım sizi

Söz sona erde burada bitti

Gözyaşım kalmadı sel oldu bitti

Hocalar toplandı dualar etti

Hakkım helal olsun dostlarım size - Ermenekkaraman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karaman Ermenek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title