Haberler

Ermenek Turizm Yatırımları ile Parlayacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Gölün genel görüntüsü Göldeki teknelerden detay Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen'in açıklaması Gölde gezinti yapan teknelerden detay Ermenek turizm yatırımları ile parlayacakKaraman'ın Toroslar üzerine kurulu ilçesi Ermenek, keşfedilmeyi bekleyen tarihi dokusu, el değmemiş doğal güzellikleri ve su sporları yapılabilen baraj gölü ile turizmde adından söz ettirmeyi hedefliyor İlçe Belediye Başkanı Sözkesen: "Su sporları merkezi olmaya adayız. 750 rakımlı Turkuaz Göl'de ziyaretçiler, deniz kenarında bulabilecekleri her türlü faaliyeti yapma imkanına sahip olacaklar"MEHMET ÇETİN - Karaman'ın Toroslar üzerine kurulu ilçesi Ermenek, son yıllarda yapılan yatırımlarla turizmde cazibe merkezlerinden biri olmayı hedefliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Gölün genel görüntüsü

Göldeki teknelerden detay

Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen'in açıklaması

Gölde gezinti yapan teknelerden detay Ermenek turizm yatırımları ile parlayacak

Karaman'ın Toroslar üzerine kurulu ilçesi Ermenek, keşfedilmeyi bekleyen tarihi dokusu, el değmemiş doğal güzellikleri ve su sporları yapılabilen baraj gölü ile turizmde adından söz ettirmeyi hedefliyor

İlçe Belediye Başkanı Sözkesen:

"Su sporları merkezi olmaya adayız. 750 rakımlı Turkuaz Göl'de ziyaretçiler, deniz kenarında bulabilecekleri her türlü faaliyeti yapma imkanına sahip olacaklar"

MEHMET ÇETİN - Karaman'ın Toroslar üzerine kurulu ilçesi Ermenek, son yıllarda yapılan yatırımlarla turizmde cazibe merkezlerinden biri olmayı hedefliyor.

Tarih öncesi çağlardan bu yana önemli bir yerleşim yeri olan ilçenin tarihi, araştırmalara göre 4 bin 500-5 bin yıl öncesine uzanıyor. Bölgede Hitit, Aka, Babil, Pers, Roma, Bizans ve Türk medeniyetlerinin izlerini görmek mümkün. Birçok antik kent ve tarihi kalıntılar ilçe sınırları içerisinde hala keşfedilmeyi bekliyor.

İlçe, tarihi dokusunun yanı sıra bozulmamış doğal güzellikleri ile de dikkati çekiyor. Çam, ardıç ve sedir ormanlarıyla kaplı Ermenek yaylaları, henüz yeterince bilinmiyor.

Ermenek Çayı üzerine kurulan Ermenek Barajı'nın oluşturduğu göl, turkuaz ve yeşilin buluştuğu eşsiz manzarası ise görsel bir şölen sunuyor.

Ekonomisi madencilik ve tarıma dayalı ilçenin, son dönemde atılan adımlarla turizmden de hak ettiği payı alması hedefleniyor.

Keşfedilmeyi bekleyen tarihi değerler

Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Ekim 2014'te meydana gelen maden faciasının ilçeyi derinden yaraladığını söyledi.

Madenciliğin ilçedeki tek geçim kaynağı olmaması için yıllardır çaba harcadıklarını anlatan Sözkesen, özellikle turizmin geliştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Bölgenin, tarih, doğa ve kültür turizmi açısından son derece zengin olduğuna işaret eden Sözkesen, şöyle devam etti:

"El değmemiş, bakir doğal zenginliklerimiz var. Tarihi ve kültürel değerlerimizin birçoğu hala keşfedilmeyi bekliyor. Yapılan araştırmalarda tarihe ışık tutacak, henüz envanterlerde kayıtlı olmayan kalıntılar bulunuyor. Kazı yapılmasını bekleyen onlarca ören yerimiz var. Hem ilçe hem de köylerimizde restore edilip turizmin hizmetine sunulmayı bekleyen tarihi konaklarımız bulunuyor."

Eşsiz güzellikteki Turkuaz Göl

Sözkesen, Ermenek Barajı'nın yapılmasıyla, Torosların ortasında eşsiz güzellikte bir göle sahip olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Burası oldukça büyük bir göl. Renginden dolayı adını 'Turkuaz Göl' koyduk. Bu renkte bir gölü başka yerde bulmak zor. Gölün etrafında küçük bağlar var. Göl kenarına ve bu bağlara ulaşım için yollar yaptık. Yolların bir kısmını sıcak asfaltla, bir kısmını da parke taşı ile döşeyeceğiz. Bağlarla göl birleşmiş vaziyette. Bu bağlarda konaklama yerleri yapılacak. Organik, taze sebze ve meyve üretilecek. Misafirlerimiz her türlü ihtiyaçlarını bu bağlardan karşılayabilecek. İlçemiz eko turizmin merkezi olacak."

"Su sporları merkezi olmaya adayız"

Turizm yatırımları kapsamında gölde tekne turlarının başlatıldığını bildiren Sözkesen, şu bilgileri aktardı:

"Belediyemize ait 7 gezi teknemiz var, gece ve gündüz gezi yapılabiliyor. Bir adet 200 kişilik gezi gemisi bulunuyor. İskele olmadığı için henüz gezi gemimiz faaliyette değil. İskele ve liman projesini hazırlayıp Ulaştırma Bakanlığına sunduk. Sonuç bekliyoruz. Göl kenarında turizme hizmet edecek piknik alanları, çay bahçeleri, lokantalar, spor alanları yapıldı. Gölde yüzme havuzu bulunuyor. Her türlü su sporları yapılabilmesi için her şey hazır. Su sporları takımı oluşturuldu. Su sporları merkezi olmaya adayız. 750 rakımlı Turkuaz Göl'de ziyaretçiler, deniz kenarında bulabilecekleri her türlü faaliyeti yapma imkanına sahip olacaklar. Tarihimiz, kültürümüz, doğal güzelliklerimiz ve gölümüzle insanları Ermenek'e bekliyoruz."

Sözkesen, tekne gezilerine yoğun ilgi olduğunu vurgulayarak, "Adana, Mersin, Konya, Antalya ve Ankara başta olmak üzere birçok yerden ziyaretçiler geliyor. Özellikle hafta sonları dolu. Umutluyuz. Artık ilçemizin kömürle değil, turizmle anılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Uğur Sözkesen Toroslar Karaman Ermenek Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title