Haberler

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "Dün gece itibarıyla sürecin daha da hızlandığını bir gün öncesine göre söyleyebiliriz" "Aşağı yukarı 15 metrelik bir mesafe var su seviyesiyle molozların olduğu bölüm arasında.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ermenek'te maden kazası yaşanan işletmede yürütülen çalışmalara ilişkin, "Dün gece itibarıyla sürecin daha da hızlandığını bir gün öncesine göre söyleyebiliriz" dedi.

Bakan Elvan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la birlikte açıklamalarda bulundu.

Lütfi Elvan, su tahliyesinde hızlanmanın söz konusu olduğunu söyledi.

Su tahliye sisteminin düzene oturduğunu ifade eden Elvan, "Özellikle nefeslik tarafından yapılan tahliye sistemi hızlı bir şekilde yürütülüyor. Bugün sabah desandreden indik aşağıya. Aşağı yukarı 15 metrelik bir mesafe var su seviyesiyle molozların olduğu bölüm arasında. Oranın temizlenmesine, molozların dışarı atılmasına, tahkimat yapılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

Su çekme işleminde problem görülmediğini belirten Elvan, ağırlıklı olarak tahkimat ve molozların dışarıya atılması önem arz ediyor bu aşamada. Dün gece itibarıyla sürecin daha da hızlandığını bir gün öncesine göre söyleyebiliriz" dedi. - Karaman

Kaynak: AA / Güncel

Ermenek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title