Haberler

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Etkili olan yağışa rağmen çalışmaları aralıksız sürdüren ekipler, suyun çekildiği bölgeden vagonlarla çamur çıkarıyor Çalışmaya katılan işçilerden Hayrettin Polat: "Çamur vagonlara doldurularak çıkarılıyor.

Ermenek'teki kömür ocağında mahsur kalan işçilere ulaşılabilmesi için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Suyun çekildiği bölgelerden vagonlarla çamur çıkarılıyor.

Mahsur kalan işçilerin kurtarılması için yürütülen çalışmalar kapsamında, ocaktaki su tahliye işlemleri devam ediyor. Etkili olan yağışa rağmen çalışmaları aralıksız sürdüren görevliler, madende suyun tahliye edildiği bölgedeki çamurları da vagonlarla çıkarıyor.

Çalışmalara katılan işçilerden Hayrettin Polat, bu kömür ocağında çalışmadığını ancak destek amacıyla geldiğini söyledi.

Suyun çekildiği alanlarda tahkimatlar yaparak ilerlemeye çalışıldığını vurgulayan Polat, şunları kaydetti:

"Çamur, vagonlara doldurularak çıkarılıyor. Tahkimat yapılarak, su çekilerek arkadaşlara ulaşılacak. Sıra ile vardiyalı olarak çalışıp su ve çamuru çıkarmaya çalışıyoruz. Tahtalarla destek yapılıyor. Su çekiliyor ve ilerleme yapılıyor. 10 metre kadar su inmiş. Su aşağı indiğinde makineyi yanaştırıp çamuru alıyoruz. Su aşağıya doğru çekiliyor. Bugün sabah gelerek çalışmaya başladım. Allah'tan umut kesilmez."

Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çalışmanın yapıldığı maden ocağında çalışmaları yerinden takip ediyor.

AFAD, Türk Kızılayı ve yardım dernekleri de maden ocağının yakınında kurdukları çadırlarda, işçi yakınları ve çalışanların ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Çadırlarda sıcak yemek de dahil her türlü sosyal yardım yapılıyor. - Karaman

Kaynak: AA / Güncel

Ermenek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title