Haberler

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ermenek'teki özel şirkete ait maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilere ilişkin çalışmaların sürdürüldüğünü, 379 kişilik ekibin üstün gayreti ve 2 uçak, 2 helikopter, 62 araç ve çok sayıda malzeme ile AFAD koordinasyonunda yürütülen operasyon sonucunda madendeki su seviyesinin azalma eğilimine geçtiği tespit edildiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay ile operasyonu yerinden yöneten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın "Suyun yükselme eğiliminden düşme eğilimine döndüğünü" açıkladığı vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarında, suyun tahliyesini hızlandıracak çok sayıda jeneratör ve motopomp olay mahalline sevk edildi. Alana yeni sevk edilen jeneratörler sayesinde 250 kW'lık mevcut kurulu güç 6 kat arttı, çalışmalar daha hızlı bir şekilde yürütülmeye başlandı.

Dün, olayın meydana geldiği ilk andan saat 19.00'a kadar 2'si yaralı olmak üzere, 16 işçi göçük altından sağ kurtuldu. Diğer işçilerin kurtarılabilmesi için madendeki suyun motopomplar ile tahliye edilmesi işlemi devam ediyor.AFAD Arama Kurtarma Ekipleri, olay mahallinde çalışmalarını  gece boyunca aralıksız sürdürdü. AFAD Arama Kurtarma Birliklerinden 4 deneyimli dalgıç da çalışmalara katıldı.

AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi, alanda görev alan birimlerin ve müdahale operasyonunun daha etkin yönetilebilmesi için dün olay mahallinde kurulmuştu. Arama kurtarma çalışmaları toplamda 379 kişilik ekip ile 2 uçak, 2 helikopter, 21'i ambulans ve 15'i AFAD Arama – Kurtarma Aracı olmak üzere 62 araçla AFAD koordinasyonunda aralıksız sürüyor.

Alana çok sayıda motopomp, 3 seyyar aydınlatma cihazı, 10 büyük çadır, seyyar mutfak, mobil yatakhaneler, 700 battaniye, kumanya ve içecek sevk edildi; 7 mobil baz istasyonu kuruldu, kumanya ve içecek sağlandı."

Gelişmelerin AFAD tarafından 7/24 takip edildiği bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Çelik Ermenek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title