Haberler

Ermenek Faciasıyla İlgili Savcılık Harekete Geçti

Güncelleme:

Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı, madende kusur atfedilebilecek sorumlular hakkında şüpheli sıfatıyla adli kontrol kararı çıkardı.

Ermenek'te madende mahsur kalan 18 işçinin ailesi maden sahibi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı maden kazasında 18 işçinin mahsur kalmasıyla ilgili harekete geçti.

İşte Başsavcılık tarafından yapılan açıklama;

Madende mahsur kalan işçilerin halen sağ veya ölü olarak çıkarılamamış olmaları nedeniyle, duruma göre kusur atfedilebilecek şüpheli kişilerin cezai sorumluluklarının farklılık arz edeceği göz önüne alınarak, bu aşamada elde edilen evraklar ve deliller üzerinde yapılan incelemelere göre ileride kendilerine kusur atfedilebilecek yetkili ve görevliler hakkında şüpheli sıfatıyla CMK 109. maddesi uyarınca, Ermenek Sulh Ceza Hakimliğinden adli kontrol talebinde bulunulmuştur. Mahkemece talebimize uygun karar verilmiş ve verilen karar, gereği için ilgili kuruma Başsavcılığımızca gönderilmiştir.

Olaydan sağ kurtulan işçilerin ifadelerinin alınmasına başlanıldığı, bir önceki vardiyada görevli işçilerin de ifadelerinin alınmasına yönelik kolluğa talimat verildiği, kurtarma çalışmalarının halen devam etmesi nedeniyle madende bilirkişilerce inceleme yapılamadığından, olayın oluş şekliyle ilgili kesin olarak tespitin yapılamadığı, çalışmaların sonucuna göre soruşturmanın daha da derinleştirileceği kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (14)

boş haber:

Flaş gelişme diye yazınca 18 işci ile ilgili haber bekliyor insan, bırakın bu savcılık vs boş haberi.

47
1
yanıtYanıtla
AS:

HİÇ BİR ŞEY DE OLMAZ HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ OLAN İŞÇİLERE OLDU

28
0
yanıtYanıtla
ali:

ya arkadaş biz haber bekliyoruz bunlar savcılık diyor

14
1
yanıtYanıtla
kenan:

sahibini atın içeri bu çağda böyle uyduruk işletme çalıştırmak yazık yazık, hatta somanınkinide atın içeride bu işi bilenler yapsın hep cebe hep cebe yahudi gibi, müslümanlıktan nasiplenmemiş insanlar bunlar.

14
0
yanıtYanıtla
duygusal:

zahmet etmesinler bence nasılsa hepsi serbest kalacak asıl suçlu tek iş yeri sahibimi onlara çalışması için onay verenlerin mi vay be ülkem vay be Türkiyemm. . . .

11
0
yanıtYanıtla
yeni türkiye:

tarım maden inşaat işçileri gün be gün ölmekte

10
0
yanıtYanıtla
yeni türkiye:

savcı ne kadar araştırabilecek ucu kime dokunursa filan mı ?

8
0
yanıtYanıtla
TOSUN:

Hukuk Üstünlüğüne inanırım lakin şimdilerde Üstünlerin Hukuku söz konusu ve herkes gibi bende güvenmiyorum

7
0
yanıtYanıtla
ilahi adalet ne olacak???:

baş münafık haysiyet ve şeref yoksunu mahluk nerde

6
0
yanıtYanıtla
korkusuz korkak:

zaten bu gerzek adalette hep sonradan suclu arar

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title