Haberler

Ermenek Devlet Hastanesinde Yoğun Bakım Ünitesi Açıldı

Ermenek Devlet Hastanesi'nde 6 yataklı yoğun bakım ünitesinin açıldığı bildirildi.

Ermenek Devlet Hastanesi'nde 6 yataklı yoğun bakım ünitesinin açıldığı bildirildi. Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Fikret Salık, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının kalite standartları kapsamında yapılan ünitenin hizmete girmesiyle 24 saat gözetim altında tutulması gereken hastalara sağlık personeli gözetiminde kesintisiz hizmet verileceğini söyledi.

Ünitenin hastanenin sunmuş olduğu sağlık hizmetlerinin içinde özellikli bir birim olduğu için ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Salık, şunları kaydetti:

"Burada kritik ve özel bakım gerektiren hastalara bunun eğitimini almış personellerle hizmet verilmektedir. Bundan böyle il dışına sevk etmek durumunda kaldığımız hastalarımızın takip ve tedavisini hastanemizde de yapabileceğiz. Özellikle acil servise başvuran kronik hastalıkları olan astım, diyabet, kalp yetmezliği gibi hastalıkların ataklarında veya alevli dönemlerinde Karaman'a veya diğer büyük illere yapılan sevklerin önüne geçilecek. Hastalarımız yoğun bakımda takip edilebilecek."

Salık, yoğun bakım ünitesinin ayrıca ameliyat olan cerrahi branş hastalarının ameliyat sonrası tamamen kendilerine gelinceye kadar kalabilecekleri, takiplerinin yapılacağı, dinlenme odası olarak da kullanılabileceğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Ermenek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title