Haberler

Erken Yaştaki Evlilikleri Önleme Projesi

Güncelleme:

Kırıkkale Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği, erken yaştaki evliliklerin önlenmesine yönelik il genelinde proje başlattı.

Kırıkkale Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği, İçiçleri Bakanlığı'nın da onay verdiği erken yaştaki evliliklerin önlenmesine yönelik il genelinde proje başlattı. Proje kapsamında okullarda fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden hızlı gelişme ve olgunlaşma (adolesan) çağındaki çocuklara ve ailelerine eğitimler verilecek.

Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği, erken yaştaki evliliklerin önlenmesine yönelik başlattığı projeye paydaş olarak Kırıkkale Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonları'nın başkan ve üyeleriyle toplantı gerçekleştirdi. Baro Başkanı Ayhan Yılmaz ve Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Müzeyyen Özhavzalı'nın da katıldığı toplantıda, projede işbirliği kararı alındı. Alınan karar gereği Kırıkkale Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu üyesi avukatlar, projenin eğitim programı kapsamında ailelere ve öğrencilere durumun hukuki boyutu hakkında bilgilendirme yaparak etkin bir rol üstlenecekler.

Dernek Başkanı Müzeyyen Özhavzalı yaptığı açıklamada, "Kırıkkale'de adolesan evlilikleri önlemek amacıyla böyle bir proje başlattık. Buradaki ziyaretimizin amacı, proje kapsamında bu tür evliliklerin getirdiği hukuki yükümlülükler konusunda ailelerin ve öğrencilerin bilgilendirilmesi için baromuzdan destek istiyoruz. Projemiz 1 yıl sürecek. Eğitimler ise iki kız meslek lisesinde olacak, 160 kız öğrenci ve 100 anneye bu konuda eğitim vermeyi hedefliyoruz. Sonraki hedefimizde projeyi il geneline yaymak olacak" dedi.

KIRIKKALE'DE ERKEN YAŞ EVLİLİĞİ YÜZDE 10

Kırıkkale'de erken evliliğin yüzde 10 boyutlarına ulaştığını ifade eden Özhavzalı, "Erken evlilik dediğimiz 15-19 yaş grubudur. Özellikle erken evliliklerde boşanma oranı daha fazla. Boşanma oranında Kırıkkale 6'ncı sıradadır. Biz bunu önlemek istiyoruz. Kırıkkale Barosu bize bu konuda destek veriyor" diye konuştu. Baro Başkanı Yılmaz ise Kırıkkale Barosu olarak her konuda desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı. - Kırıkkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayhan Yılmaz Kırıkkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title