Haberler

Erken Evliliğe Karşı 'Hayallerimi Söndürme' Projesi

Ardahan'da erken yaşta yapılan evliliklerin önüne geçmek amacıyla 'Hayallerimi Söndürme' projesi hayata geçirildi.

Ardahan'da erken yaşta yapılan evliliklerin önüne geçmek amacıyla 'Hayallerimi Söndürme' projesi hayata geçirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ardahan'da erken evliliklerin önüne geçmek amacıyla 'Hayallerimi Söndürme' projesi hayata geçirildi. Eğitim öğretim yılı boyunca bütün köylerde uygulanması planlanan proje kapsamında ilk aile bilgilendirme toplantıları merkeze bağlı Bağdeşen köyünde yapıldı. Köy ortaokulunda yapılan aile toplantılarına katılan Vali Ahmet Deniz, uygulanan proje ile Ardahan'da erken evliliklerin önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi. Katıldığı toplantılarda erken evliliklerin kanayan bir yara olduğunu belirten Vali Deniz, "Çocuk yaşta yapılan evlilikler çocuklarımızda travmalara neden oluyor. Çocuklarımız bizim her şeyimizdir. Onların eğitimi ve gelecekleri için aileler olarak elimizden geleni yapmak zorundayız. Çocuklarımızın erken yaşta yapacakları evlilikler, onların geleceğine, dolayısıyla ülkemizin geleceğine de zarar veriyor. Bu nedenle çocuklarımızı sadece ve sadece eğitime yönlendirmeliyiz ve okuyup kendi hayatlarını kurmaları için çaba göstermeliyiz" dedi.

Görüştüğü ailelerden bilinçli hareket etmelerini de isteyen Vali Deniz, "Hayata geçirdiğimiz bu proje ile yasal olmayan erken evlilik algısını kırmak istiyoruz. Bir çocuk dahi olsa, bu konu bizim için çok önemli. Ülkemizin geleceği bu çocuklardır" diye konuştu. - Ardahan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Ardahan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title