Haberler

Erken doğan üçüzler yardım bekliyor -

Antalyalı Burhan-Adile Çevikbaş çifti, erken doğumla dünyaya gelen üçüzleri için hayırseverlerin yardımını bekliyor.

SÜLEYMAN ELÇİN - Antalyalı Burhan-Adile Çevikbaş çifti, erken doğumla dünyaya gelen üçüzleri için hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Aksu ilçesinde yaşayan 2,5 yıllık evli Burhan ve Adile Çevikbaş çiftinin 50 gün önce Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi erken doğumla ikisi erkek üçüz bebekleri dünyaya geldi.

Ailesini sevince boğan ve 31 haftalık dünyaya gelen bebeklerden Gülsüm Sare bin 450, Arda bin 980, Furkan ise bin 920 gram ağırlığında doğdu. Düşük ağırlıkları nedeniyle bebekler, doğduktan hemen sonra yoğun bakım küvezlerine konuldu. 19 gün burada tedavi gören bebekler, yaşam mücadesini kazanarak sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

- Anneleri bebeklerine 15 gün sonra dokunabildi

AA muhabirine, doktora ilk gittiklerinde bir bebeklerinin olacağının söylediğini ancak her kontrole gittiklerinde bebek sayısının arttığını anlattı.

Üçüz bebek dünyaya getireceğini duyduğunda önce kulaklarına inanamadığını dile getiren Çevikbaş, şöyle konuştu:

"Doktorlar üç çocuk doğurmanın risklerinden bahsetse de ben hiçbirinden vazgeçemezdim. Bebeklerim, düşük ağırlıklı olmaları dışında sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Onlar Allah'ın bir mucizesi. Allah'a her gün şükrediyorum. İki kişilik bir aileyken şimdi 5 kişilik kocaman bir aile olduk."

Çevikbaş, bebeklerine sağlık sorunları nedeniyle doğumdan 15 gün sonra kavuşabildiğini kaydetti.

- İşsiz baba, üçüzlerin giderlerini karşılayamıyor

Doğum öncesinde tarım işçisi olarak çalıştığını ifade eden baba Burhan Çevikbaş ise üçüzlerin hastane sürecinde çalışamadığını belirtti.

Doğumun ardından neredeyse her gün hastaneye gittiklerine dikkati çeken Çevikbaş, "Bu nedenle çalışamıyorum. Üçüzlerin bez, mama gibi masrafları aylık bin 500 lirayı aşıyor. Ayrıca evimiz de kira. Bunların hiçbirini karşılayamaz olduk. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.

Adile Çevikbaş'ın bebeğini beslemesi.

Burhan Çevikbaş'la röportaj.

Çiftin bebeklerine bakması.

Adile Çevikbaş'la röportaj.

Üçüzler.

Bebeklerini beşiklerine taşımaları.

Çiftin yaşadığı evin dışı.

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Bebek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title