Haberler

Erken Çocukluk Eğitimi'nin Güçlenmesi İçin İşbirliği

Tokat’ta, kamu kurumları, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile oluşturulan Erken Çocukluk Eğitimi (EÇE) Platformu’nun resmi protokolü imzalandı.

Tokat'ta, kamu kurumları, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile oluşturulan Erken Çocukluk Eğitimi (EÇE) Platformu'nun resmi protokolü imzalandı.

Tower Otel'de Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen törenle Erken Çocukluk Eğitimi Platformu protokolü imzalandı. Programda konuşma yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Cihat Zülfüoğulları, Tokat'ta iyi sonuçlar alacakları modelin Türkiye'ye örnek olmasını beklediklerini söyledi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Erslan, mevcut paydaşlarla platformun güzel sonuç alacaklarına inandıklarını belirtti. AÇEV Genel Müdür Yardımcısı Hilal Kuşcul, erken çocukluk döneminin çocuğun gelişimindeki hayati öneminden yola çıkılarak, bölgedeki çocuklara eşit bir eğitim fırsatı sunmak, çocuğun yakın çevresini desteklemek ve okul öncesi eğitimi geliştirmek, yaygınlaştırmak amacıyla oluşturulmuş bulunan platformun önemli işler yapacağına inandığını kaydetti.

Tokat EÇE Platformu işbirliği protokolü yapılan konuşmaların ardından yapılan törenle imzalandı. Bir süredir pilot çalışmalarla Tokat'taki çocuklara ve ailelere katkıda bulunmakta olan Tokat İli EÇE Platformu, ildeki tüm çocukların erken yaşlarında çok yönlü olarak desteklenmesi amacıyla etkin bir şekilde çalışmalarını sürdürmeyi hedefliyor.

Tokat'ta EÇE Platformu, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Müftülük, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı ile Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Çocuk Gelişimi ve Gençlik Hizmetleri Bölümü'nden yetkililerin ve uzmanların katılımıyla oluşuyor. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Türkiye Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title