Haberler

Erkek Hafızlık Yarışması Finali Şanlıurfa'da Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur’an kursları öğrencileri arasında düzenlediği ’Erkek öğrenciler Hafızlık Yarışması’nın finali Şanlıurfa’da yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kur'an kursları öğrencileri arasında düzenlediği 'Erkek öğrenciler Hafızlık Yarışması'nın finali Şanlıurfa'da yapıldı. Türkiye birincisi Fatih Polat oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl Hafızlık eğitimine teşvik etmek amacıyla yarışmalar düzenliyor. Bu bağlamda düzenlenen Hafızlık Yarışması tüm il merkezlerinde yapılarak il birincisi seçilmekte; il birincileri arasında yapılan yarışmada ise bölge birincileri seçilmektedir. Seçilen bölge birincileri arasında da Türkiye Finali yapılmaktadır. Bu yıl Erkek öğrenciler Hafızlık Yarışması finali Peygamberler şehri Şanlıurfa'da gerçekleşti. Yarışmada doygu dolu anların yaşandı. Hafızlık yarışmasında yedi bölgeden gelen hafızlar arasında kıyasıya bir yarışmanın sonucunda Trabzon'dan gelen Hafız Fatih Polat oldu. Yarışmanın Şanlıurfa'da olmasından memnun olan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, "Erkekler arasında hafızlık yarışması finali Şanlıurfa'da yapıldı. 5 bin kardeşimiz bu yıl boyunca elekten geçtiler, geçtiler en son 19 kişi; daha sonra 7 kişiye düştü bu sayı. ve o 7 kişi buraya geldi. Şanlıurfamız'da hangisi birinci olacak diye yarış yapıldı. Çok güzel bir yarışma oldu Allah'a hamd olsun. Biz de Şanlıurfa olarak evsahipliği yaptık. Burada o kardeşlerimiz yarışırken onları izleyenler hafızın değerini anlasınlar. Hafıza değer versinler. Küçük çocukların nelere gayret ettiklerini görsünler ve özensinler, teşvik olsun diye yapılıyor" dedi.

TÜRKİYE BİRİNCİSİ POLAT: "EMEĞİN KARŞILIĞINI ÇIKIYOR"

Birinci olduğu için çok mutlu olan Türkiye hafızlık yarışması birincisi Fatih Polat, "Allah-ü Teala böyle bir başarı nasip etti. İnşallah bunun devamı gelir. Allah herkese nasip ettin. Ortaokul ile beraber hafızlığı bitirdim. ve böyle bir başarı ortaya çıktı. Allah-ü Tealaya şükür ediyoruz. Diğer arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Burada sadece ben birinci olmadım hepimiz birinci olduk. Söyleyecek fazla bir şey yok mutluyum. Emeğin karşılığı çıkıyor. Allah herkese nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Fatih Polat birinci olurken, Yusuf Yılmaz ikinci, Onur Yılmaz üçüncü oldu.

Birinciye 10 tane Cumhuriyet altını, ikinciye 8 tane Cumhuriyet altını, üçüncüye 6 tane Cumhuriyet altını ve diğer yarışmacılara 3'er tane Cumhuriyet altını hediye edildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Fatih Polat Şanlıurfa Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title