Haberler

Erkan Zengin, Trabzonspor'a İmzayı Attı

Güncelleme:

Trabzonspor, Eskişehirspor'dan transfer ettiği Erkan Zengin ile 2.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da yer aldı. Törende konuşan Hacıosmanoğlu, "Günlerden beri basında kirli kirli haberler çıkıyordu. Bunların hepsinin Erkan kardeşimizin ağzından çıktığı söyleniyordu. Bize sorduklarında Erkan'ın bize, 'Ben Trabzonspor'a gelmeyeceğim. Başka bir takıma gideceğim diye bir sözü olmadığını söyledik. Olmuş olsaydı zaten Trabzonspor'a gelmek istemiyorum diyen bir oyuncuyu Trabzonspor'a almamız gibi bir durumda söz konusu olmazdı. Sağ olsun, en son hocamızla birlikte İsveç'e gittiğimizde güzel bir restoranda ABD Başkanı Obama yemek yedi diye bize orada yemek ısmarladı, sonra da evlerine gittik. Evlerine gittiğimiz zamanda ben tamamen şaşırdım. Gittiğimiz ev Trabzonsporlularla dolu bir evdi. Babası sağ olsun, Trabzonspor'a karşı ayrı bir hisleri var. Özellikle Zafer diye bir amcası var. Kendisi Trabzonspor maçlarından önce iki rekat namaz kılıyorum ve Trabzonspor maçını kazansın diye dua ettiğini bize söyledi. Böyle bir ailenin içine gittik. Konuşmamız 10 dakika sürmedi sağ olsun 'uçak hazır bekliyor, valizini hazırla' dedik. 'Başkanım siz buraya geldiniz ben Trabzonspor'da oynamaktan şeref duyarım' dedi. Oradan da Trabzon'a geldik" ifadelerini kullandı.

"ERKAN ZENGİN TARZI BİR OYUNCUYA İHTİYACIMIZ VARDI"

Erkan Zengin'in Trabzonspor'a uzun yıllar katkı sağlayacağına emin olduklarını vurgulayan Hacıosmanoğlu, "Bugün de kendisini Trabzonsporlu yapan sözleşmeye imza attı. Ben umut ediyorum ki basındaki kirliliğin gerek içeriden, gerek dışarıdan eleştiri getirenlerin Trabzonspor adına sahada verdiği mücadelenin, bu eleştirileri de dikkate alarak şuana kadar oynadığı futbolun daha da iyisini oynayıp Erkan Zengin'in kim olduğunu gösterip, Trabzonspor'a uzun yıllar katkı sağlayacağına biz inanıyoruz. Özellikle hocası istiyor. Hem Trabzonspor istedi, hem de Trabzonspor'un hocası istedi. Ersun hoca ile birlikte çalıştılar, ağabey kardeş ilişkileri var. Trabzonspor'un Erkan Zengin tarzında bir oyuncu ihtiyacı vardı. Oynayacağı futbolla hem bizi hem kendisini hemde değerli ailesini mahçup etmez diye düşünüyorum" diye konuştu.

"GİTMEM GEREKİRSE YİNE GİDERİM"

Erkan Zengin için İsveç'e gitmesinin eleştirilmesi hakkında soruya cevap veren başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, "Erkan tarzında bir oyuncuya Trabzonspor'un ihtiyacı olduğunu teknik heyet söylüyor. Biz de onaylıyoruz bunu. Bir yere gitmeyeceğini söyleyip, Moskova'ya giden oyuncular da var. Biz Trabzonspor'a hizmet etmek için gurur yapmayız. Yarın da gitmem gerekiyorsa yine giderim. İyi ki de gitmişim. Sadece Erkan'ı alıp gelmek değil, onun orada ailesini tanımak da bizi memnun etti" şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE'YE GÖNDERME

Fenerbahçe ile aynı isimleri istedikleri yönünde medyada oluşan algı üzerine ise Hacıosmanoğlu şu yanıtı verdi:

"Biz Trabzonspor'a katkı sağlayacağına inandığımız oyuncuları almak derdimiz. Bizim talip olduğumuz oyunculara talip olanlar olabiliyor. Bizim derdimiz oyuncuya inanıyorsak, onu Trabzonspor'a kazandırmaktır. Daha önce de söyledim, baş neyse organlar da aynıdır. Eskiden söylerlerdi, İstanbul takımlarının talip olduğu oyuncuları Trabzonspor alamaz diye. Böyle bir durum yok. Trabzonspor'a katkı sağlayacak isimler için riski göze alacaksınız. Takip ettiğimiz oyuncular var. Onları da hocamızın isteği doğrultusunda kadromuza katmaya çalışacağız"

ERKAN ZENGİN: "BUNDAN SONRA TRABZONSPOR BENİM HER ŞEYİM"

Trabzonspor'un yeni transferi Erkan Zengin ise, kendisine verilen sözün tutulmaması üzerine bir takım açıklamalarda bulunduğunu belirterek, "Trabzonspor imza atmak benim için inanılmaz. Bundan sonra Trabzonspor için her şeyi ortaya koyacağım. Belki 20 gündür benim ne çektiğimi kimse bilmez. Konuşulanlar var. Bir sürü olaylar oldu. Çok fazla takip etmedim İsveç'deydim. Benim Eskişehirspor'dan ayrılışım çok farklıydı. Bazı şeyleri orada yaşadım. Evimi sattım İstanbul'a gittim. Trabzonspor transferi de hiç yoktu. Ordan ayrılırken, başkanımız 'sen gidebilirsin' dedi. Trabzonspor hiç bir zaman yoktu. Ben de bir kulüple görüşmeye gittim. Bu olayların üzerine buraya kadar geldik. Başkanım ve Ersun hocanın İsveç'e gelmesi her şeyi bitirdi. Bundan sonra Trabzonspor benim her şeyim. Bunu yürükten söylüyorum. Buna inanabilirsiniz. Bütün futbolcular Trabzonspor için oynamak ister. Açıklama yaptığımda ben Galatasaray ve Beşiktaş da dedim. Çünkü bir söz verilmiş. Trabzon halkı burada beni en iyi anlayacak insanlardır. Bana bir söz verildi. Başkanımız tutmadı, ben de ona göre açıklama yaptım. Kim olur ise olsun aynı şeyi söylerdi. Bura da olmaktan inanılmaz mutluyum. Bana bu kadar değer veren başkan ve hocanın benim evimde alması inanılmaz mutlu etti. Trabzonspor için bundan sonra her şeyi yaparım" dedi.

"İNŞALLAH 1 HAFTA İÇERİSİNDE HAZIR OLACAĞIM"

'Bundan sonra oluşan baskı ortamını kaldırabilecek misin' sorusuna ise Erkan Zengin, "Futbolda baskı her zaman var. Her zaman en iyisini yapman lazım. Bu olaylardan sonra biraz daha baskı olabilir ama bu baskıyı kaldıramazsam zaten futbol oynamayayım. 20 gündür eski takımımla çalıştım. Hocam bir program hazırladı. İnşallah hazır olacağım bir hafta içerisinde" yanıtını verdi.

Erkan Zengin, yeni takımında 99 numaralı formayı giyecek. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu Eskişehirspor Erkan Zengin Trabzonspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title