Haberler

Erkal, Atmalılar Derneğini Ziyaret Etti

Saadet Partisi’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Münir Erkal, Türkiye’de birçok unsurun bir arada yaşadığını ifade ederek, “Herkesin birbirini sevmesi lazım” dedi.

Saadet Partisi'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Münir Erkal, Türkiye'de birçok unsurun bir arada yaşadığını ifade ederek, "Herkesin birbirini sevmesi lazım" dedi.

Erkal, yerel seçim çalışmaları kapsamında SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk ile birlikte Atmalılar Derneği'ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Atmalılar Derneği Başkanı Mehmet Ali Başıböyük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bizler sivil toplum kuruluşları olarak herkese eşit mesafede ama çalışandan yana olacağız. Tabi ki burada sizleri ağırlamak bizleri memnun etti. Bizlerin dernek olarak en büyük isteği ülkemizin içerisinde olduğu şu zor koşullarda barış sürecinde de bahsetmenizin yarar olacağını diliyorum" diye konuştu.

"BU KENTİN ÇOCUKLARINDA AYRIM GAYRIM YOK"

Erkal, bu kentin çocuklarında ayrım gayrım olmadığını belirterek, "Geçmişte bu sıkıntılar yaşandı. Aynı coğrafyanın içindeyiz, aynı kültürel mirasına sahibiz ve bu büyük mirası dostça sevgiyle, arkadaşça, kardeşçe paylaşmayı öğrenmemiz lazım. Biz 21 milyon kilometre karelik bir alandaydık yani bu 30 Türkiye büyüklüğündedir. 30 Türkiye'nin 29'unu kaybettik ve bir tanesi elimizde kaldı. Bu 30 Türkiye büyüklüğündeki her yerden bir unsur bu topraklarda var. Bu kadar zengin, değişik unsurların bir arada olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Bunu bir zenginlik ve güç olarak görürseniz doğru yönetirsiniz. Birileri bir takım taşları yerinden oynatarak bu vatanın bu ülkenin çocuklarını düşman haline getirebilirler. Bizim vizyonumuzla, bakış açımızla buna müsaade etmememiz lazım. Herkesin birbirini sevmesi lazım. Yarın ki Türkiye daha güvenilir, itibarlı şerefli, insanların mutlu olduğu bir şekilde inşa edilecektir" ifadelerini kullandı.

"MALATYA'NIN GELECEĞİ İÇİN 30 MART ÇOK ÖNEMLİ"

Büyükşehir olan Malatya'nın doğru yönetilmesi gerektiğine vurgu yapan Ahmet Mürnir Erkal, "Bir kentin geleceğini, yüz yıllık hayatını bir gruba, zihniyete ve bir insana teslim ediyorsunuz. Türkiye'yi inceleyin son zamanlarda biraz gelişme var. Türkiye'nin yüzde 60-70'de çarpık kentleşmenin olduğunu biliyor. Çarpık kentleşmedeki en büyük unsur, plansızlıktır, geleceği görememektir. Eğer bir belediye başkanı kenti büyütürken şimdiden geleceği görüp nüfus artış hızına bağlı olarak yeni imar alanları açmıyorsa, yeni otopark alanları yapmıyorsa, yeni yeşil alanlar yapmıyorsa ve bu öngörüye sahip değilse, bu birikime sahip değilse; o kent kontrolsüz bir büyüme dediğimiz her köşesinde tümörlerin olduğu yani sağlıksız büyümenin olduğu bir kent dokusu haline gelir" şeklinde konuştu.

SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk ise görevin ehil insanlara verilmesi gerektiğini belirterek, "Yaklaşık olarak 45 gündür seçim çalışmalarını sürdürüyoruz. İşi bilene vermemiz gerekiyor. Başkan Adayımızın Malatya'da 10 yıllık bir tecrübesi var, 5 yıllık Milletvekilliği süreci var ve yaptıkları eserlerde ortadadır" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Münir Erkal Malatya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title