Haberler

Eriyen Kar, Kızılırmak'ta Su Seviyesini Yükseltti

Kızılırmak'ta geçen yılının Mart ayında 31.8 metreküp/ saniye ölçülen debi, karların erimesi ve yağışların artması nedeniyle bu yıl aynı dönemde 173 metreküp/saniyeye yükseldi.

Kızılırmak'ta geçen yılının Mart ayında 31.8 metreküp/ saniye ölçülen debi, karların erimesi ve yağışların artması nedeniyle bu yıl aynı dönemde 173 metreküp/saniyeye yükseldi.

Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ta son günlerde etkili olan yağışlar ve zirvelerdeki karların erimesiyle Sivas bölgesindeki su düzeyi geçen yıla oranla yaklaşık 6 kat arttırdı. Devlet Su İşleri (DSİ) 19'uncu Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kızılırmak'ın 2014 yılı Ocak ve Şubat aylarında 12 metreküp saniye olan su debisi 2015 yılı Ocak ayında 26.9, Şubat ayında ise 35.6 metreküp saniyeye ulaştı. Bahar aylarının başlangıcı olan Mart ayıyla birlikte ise Kızılırmak'ın debisi yaklaşık 6 kat artarak bir ara 173 metreküp saniyeye kadar yükseldi. Nehrin debisinin 2014 yılının Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında 5 metreküp saniyenin altına düştüğünü belirten yetkililer, şu an bu sevyenin 152.55 metreküp saniye olarak ölçüldüğünü debinin önümüzdeki günlerde sağanak yağışlarla daha da yükseleceğini bildirdi.

Nehrin rejiminin düzensiz olduğuna da dikkat çeken DSİ yetkilileri, nehirde Mart-Nisan aylarında yağışların artması ve karların erimesiyle birlikte en yüksek debiye ulaşıldığını, özellikle Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında debinin çok fazla düşüş gösterdiğini belirtti.

BARAJLARDA DOLULUK ORAN ARTTI

Sivas'ta bulunan barajlardaki doluluk oranlarında de artış görüldü. Yeşilırmak havzasındaki Kılıçkaya, Gölova, Çamlıgöze, Kızılırmak havzasındaki 4 Eylül, Hafik Özen, İmranlı, Karacalar, Gazibey, Yapıaltın, Maksutlu ve Fırat Havzası'ndaki Mursal Barajları'nda doluluk oranlarının geçen yıla oranla yüzde 11'e yakın artış gösterdiği belirtildi. 2014 yılı Nisan ayında barajlarda ortalama yüzde 49.35 olan doluluk oranı bu yıl Nisan ayında Yüzde 60.57'ye yükseldi. Hafik Özen ve İmranlı barajlarında su seviyesinin yükselmesi nedeniyle sel ve taşkınlara karşı önlem amacıyla kontrollü su tahliyesi yapıldığı açıklandı. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızılırmak Eylül Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title