Haberler

    Ericsson 3900 Çalışanını İşten Çıkarıp Ar-Ge Birimine Yeni Alımlar Yapacak

    Bu yıl içinde hisseleri yüzde 25 değer kaybeden İsveç merkezli uluslararası telekomünikasyon şirketi Ericsson 3900 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

    Bu yıl içinde hisseleri yüzde 25 değer kaybeden İsveç merkezli uluslararası telekomünikasyon şirketi Ericsson 3900 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

    İsveç'te 16 bin kişi istihdam eden şirket, üretim yaptığı telekom ekipmanları piyasasındaki daralma nedeniyle bu ülkedeki üretimini durdurmayı planlıyor.

    Ericsson CEO'su Jan Frykhammar, uzun dönemde rekabet yeteneğini kaybetmemek için önlem almak zorunda olduklarını söylerken bazı piyasa uzmanları da bu görüşe katılıyor.

    Darren Sinden, piyasa uzmanı: "Bu arada 2 önemli konu var. Herşeyden önce bu bir İsveç şirketi ve bir hayli geleneksel bir yapı. Uzun dönemli bakarsanız şimdiye kadar muhtemelen yapması gerektiği kadar hızlı işten çıkarmalara girişmedi. İkincisi ise gerçekten de inanılmaz derecede rekabetçi bir pazarda iş yapıyorlar."

    Uluslararası pazarlarda Nokia and Huwaei gibi şirketlerle rekabet eden Ericsson Ar-Ge (Araştırma- Geliştirme) birimlerinde önümüzdeki üç yıl içinde yazılım geliştirme ve teknoloji projeleri için bin kişiyi işe alacağını da açıkladı.

    "@IL0VEthe90s: Retweet if you remember these iconic 90's mobile phones. pic.twitter.com/ehXfT7dSLb" I had an Ericsson GA628!— Emma Bluemink (@emmabluemink) 20 Haziran 2014

    1876'da İsveç'te telgraf şirketi olarak kurulan Ericsson, 1990'lı yıllarda cep telefonu piyasasının ilk üreticilerinden olmuştu.

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 04 Ekim 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Ericsson İsveç Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title