Haberler

    Ergün Penbe: Yeni Yabancı Kuralı Anadolu Kulüplerinin Lehine

    Bölgesel Amatör Lig (BAL) 11. Grup'ta mücadele eden Kozlu Belediye spor'un teknik danışmanlığı görevine getirilen eski milli futbolcu Ergün Penbe, TFF'nin "yabancı oyuncu" kuralına ilişkin, "Yabancı sınırlamasını serbest bırakıyorsanız o zaman kaliteli yabancı getirmek zorundasınız. Nasıl bazı ülkelerde yabancı sınırında millilik bazına bakılıyor, kaliteli oyuncuları transfer ediyorlar, o zaman burada da sınır getirilmesi lazım" dedi.

    Penbe, kulüpte gazetecilere yaptığı açıklamada, Zonguldak'ın memleketi olduğunu belirterek, Kozlu Belediye spor'un teknik danışmanlık teklifini kabul ettiğini söyledi. "Bu teklif geldiği için son derece mutluyum, şehrimden geldi" diyen Penbe, şunları kaydetti:

    "Türk futbolu adına bize ne görev düşüyorsa birikimlerimizden ve tecrübelerimizden her zaman vermeye razıyız. Onun için futbolcu kardeşlerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Başkanımızın ve yönetim kurulunun koyduğu hedef var. Bu hedef takımı şampiyon yapmak. Şampiyon yapabilmek adına da elimizden gelen en iyi yardımı veririz. Hedefimiz takımı bu yıl olmasa bile önümüzdeki yıl şampiyonluğa getirmek olacak. Bu, tek başınıza başarılmıyor."

    Türkiye'de futbolun sıkıntılı dönemde olduğunu savunan Penbe, altyapıdan oyuncu yetiştirilemediğini anlattı. Penbe, "yıldız" diyebilecekleri tek futbolcunun Atletico Madrid'de forma giyen Arda Turan olduğuna dikkati çekerek, "O yüzden sıkıntılı bir süreç. Yabancı oyuncu sayısı serbest bırakıldıktan sonra Türk futboluna nasıl yansır? Açıkçası ben de sizler gibi merak ediyorum. İnşallah olumlu yansır. Pek olumlu yansıyacağını zannetmiyorum ama inşallah spor adamı olarak ben yanılırım çünkü milli takım bazında başarılarımız geçmişte ortada. Şimdiki yaşadığımız sonuçlar ortada" şeklinde konuştu

    "Yabancı oyuncu, Anadolu kulüplerinin de işine geliyor"


    "Yabancı sınırlamasını serbest bırakıyorsanız o zaman kaliteli yabancı getirmek zorundasınız. Nasıl bazı ülkelerde yabancı sınırında millilik bazına bakılıyor, kaliteli oyuncuları transfer ediyorlar, o zaman burada da sınır getirilmesi lazım" diyen Penbe, "Yabancı oyuncu, Anadolu kulüplerinin de işine geliyor. Neden geliyor? Çünkü Türk futbolcusu daha el yakıcı oluyor. Siz 200, 300 ve 400 bin dolara yabancı oyuncu getirme şansına sahipsiniz. Daha ucuza mal etmeye sahipsiniz ama bu sefer futbol kalitesi alt seviyelere çekiliyor. İnşallah düşüncelerimde yanılırım" değerlendirmesinde bulundu.

    Eski milli futbolcu, Türkiye'nin yıldız futbolcu çıkarabilmesi için altyapıya önem verilmesi gerektiğine dikkati çekerek, altyapı sorumlularına değer verilmesi gerektiğini kaydetti. "Birçok ülke, futbolcu yetiştiriyorken geride kalmamız birtakım şeyleri düşündürüyor" ifadesini kullanan Penbe, sözlerini şöyle tamamladı: "Nerede hata yapıyoruz, onları düşünmemiz lazım. Zaten Fatih Terim Hoca'nın bu olayı çözeceğine inanıyorum çünkü bizim gibi yetenekli ve başarılı jenerasyonu bulurken Fatih Hoca da Piontek'le o oluşumun başındaydı. Öyle bir deneyimli hocanın tekrar Türk futbolunu dirilteceğine inanıyorum. Ona bu konuda her türlü desteğin verilmesi lazım çünkü bu, ekip işidir. Tek başına bir şeyler yapılmıyor. O işi Fatih Terim yaparken arkadan ona destek verilmeli."

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Kozlu Belediyespor Ergün Penbe Zonguldak Türkiye Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title