Haberler

Ergin: Hepimiz Bu Kente Borçluyuz

Güncelleme:

Diyarbakırlı İş adamı Süleyman Ergin, "Bu kentte yaşayan herkes, olanakları dâhilinde, bu mukaddes beldeye hizmet etmekle yükümlüdür." dedi.

Diyarbakırlı hayırsever iş adamı Süleyman Ergin, çözüm süreciyle birlikte 90'lı yıllarda kentten ayrılmak zorunda kalan iş adamlarına yatırım çağrısı yaptı.

Mekke ve Medine'den sonra, en çok mukaddes yapıyı sinesinde barındıran, Adları Kur'an-ı Kerim'de geçen peygamberler ve birçok sahabenin mübarek naaşlarının bulunduğu, tarihin canlı tanığı, mukaddes Diyarbakır'a herkesin sahip çıkması gerektiğini kaydeden Ergin, herkesin gücü nispetinde elini taşın altına koymasının lazım geldiğini ifade etti.

ŞEHR-İ KADİM DİYARBAKIR'A SAHİP ÇIKMAKLA MÜKELLEFİZ

Diyarbakır'ın eski dönemlerden bu yana ipek yolunun güzergâh noktasında olduğunu ve birçok medeniyete beşiklik ettiğini vurgulayan Süleyman Ergin, şunları söyledi:
"Diyarbakır ilimiz son yıllarda büyük acılar yaşadı. Oldukça sıkıntılı dönemler yaşadık. Olağanüstü halin kaldırılması, Kürt sorununun çözümü noktasında yapılan Açılımlar, hem sosyal, hem kültürel ve hem de ticari açılardan birçok kazanımları beraberinde getirdi. Artık, bu kentte yaşayan, bu mukaddes beldenin ekmeğini yiyip suyunu içen hepimiz, şehr-i kadim Diyarbakır'a sahip çıkmakla mükellefiz.

GERİ DÖNÜP YATIRIM YAPIN

Daha önce istemeyerek de olsa kenti terk etmek zorunda kalan iş adamlarımız, artık doğup büyüdükleri bu kente dönerek, yatırımlarını bir an önce hayata geçirmeliler diye düşünüyorum. Ortadoğu'nun kaynayan bir kazana dönüştüğü, insanların hunharca katledildiği, binlerce hatta on binlerce insanın yerinden yurdundan olduğu şu günlerde, hepimiz daha bir kenetlenmeli ve birbirimize sıkı sıkıya sarılmalıyız. Herkes elini taşın altına koymalıdır. Ülkemizi de karıştırmak, bizleri birbirine düşürmek isteyenlere fırsat vermeyerek, birlik ve dirlik içinde kararlı bir duruş göstermeliyiz"

BALIK TUTMAYI ÖĞRENSİNLER

Uzun yıllardır ekonomik durumu elverişli olmayan ailelere ayni ve nakdi yardımlarda bulunan, birçok caminin yapımına maddi katkılar sağlayan iş adamı ve Süleyman Ergin, "Gönül istiyor ki, insanlarımıza balık vermesinler, balık tutmayı öğretsinler. Çünkü bizim insanlarımız onuruna düşkündür, gururludur. Çalışmayı ve üretmeyi sever. Yeter ki, onlara yeteneklerini sergileyebilecekleri bir çalışma sahası tesis edilsin. Unutmayalım ki, her insan bir cevherdir ve bu cevherler işletilirse, hem kendileri hem de genel anlamda toplumumuz için büyük kazanımlar elde edilebilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Mekke Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title