Haberler

    Ergin Ataman: Dursun Özbek'i İstifaya Çağıranları Kaale Almamak Gerek

    Güncelleme:

    Galatasaray Odeabank baş antrenörü Ergin Ataman, Real Madrid maçında başkan Dursun Özbek'i istifaya davet eden taraftarlar için, "Onları kaale almamak gerek" açıklamasında bulundu.

    THY Euroleague'de sahasında lider Real Madrid'i deviren Galatasaray Odeabank'ta Başantrenör Ergin Ataman, NTVSpor'a özel açıklamalar verdi. Tecrübeli çalıştırıcı, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i istifaya davet edenlere de cevap verdi.

    İşte Ataman'ın sözleri;

    "İSTİFAYA ÇAĞIRANLARI KAALE ALMAMAK GEREK"

    ''Bunlara en güzel cevabı, salondaki Galatasaray taraftarı verdi. Baktığımız zaman bu grup, geçen sene Eurocup şampiyonu olduğumuz dönem bile, Dursun Özbek'i istifaya davet eden bir grup. Bunları kaale almaya bile değmez. Biz işimize bakıyoruz. Gerçek Galatasaraylıların sevgisiyle bir şeyler yarattık. Bunun Galatasaray basketbol takımının sonuçları ile alakalı bir protesto olmadığını biliyorum. Bunlara en güzel cevabı gerçek Galatasaraylılar veriyor ve vermeye de devam edecek.

    "0SCHILB VE EMİR, İSTEKSİZDİ"

    Takımlarda bu tip kadro dışı durumları olabilir. Bu 2 oyuncumuzun (Blake Schilb ve Emir Preldzic) bir isteksizliği, antrenmanda vurdumduymazlığı oluştuğu için alınan bir önlemdir. İki oyuncu da sözleşmeli oyuncumuz, gelecekte yapılacak görüşmeler sonrasında tekrar kadroya dahil olabilirler, sözleşmelerini feshetmedik. Savunmalarını istedik menajerlerinden, kendilerinden. 1-2 gün içinde savunmalarını gönderecekler ve yönetim kurulu ile değerlendireceğiz.

    Sonuçta bu takımın hocasıyım. Takımdan memnun olduğum zaman nasıl izin veriyorsam, memnun olmadığım zamanlarda da uyguladığım stratejiler var. Bu 2 oyuncunun bu idmana katılmadığı için kadro dışı bırakıldığı iddiaları asılsız. Bu idmanla ilgili sıkıntılar oldu, katılmak istemeyenler oldu, görüşmeler yapıldı.

    "BARCELONA VE REAL MADRİD'İ YENEN BİR GALATASARAY VAR"

    Kulüplerde hoca-oyuncu ilişkileri zaman zaman gerginleşebilir. Kazanınca birlikte kutlamalar yaparız, birlikte yemekler yeriz. Büyük bir camiayı temsil ediyorsanız, alınan sonuçlar sonrasında oyuncu ve hoca arasında gerginlikler olabilir, olması da lazımdır. Bu Galatasaray'ın ileri gitmesi için alınan bir önlemdir. Oyuncularla aramda bir problem yok. Bir takım sıkıntılar oldu ve bunları da aştık. Baktığımız zaman Barcelona ve Real Madrid'i yenen bir Galatasaray var. Play-off şansımız kalmasa da, Euroleague'in en mütevazi bütçeli takımlarından biri Galatasaray. Belki play-offa kalamayacak ama, Euroleague'e yakışmayan bir takım olduğumuzu kabul etmiyorum.

    "DİĞER TAKIMLAR GİBİ DEĞİLİZ"

    Galatasaray'ın başında olduğum 4 yılda, birinde şampiyon olduk, birinde de masa başında maça çıkmayarak kaybettik. Galatasaray basketbolunda bir heyecan yarattık, Galatasaray camiasının gururu olduk. Ben Dursun Özbek ve yönetiminin basketbola olan bakışını iyi biliyorum. Galatasaray'ın diğer Türk takımları gibi üst düzey sponsorları yok. Galatasaray'ın böyle bir sorunu var. Bundan sonra da bu birlikte alacağımız bir karar olacak. Nisan - Mayıs ayında önümüzdeki yılın planları yapılır. Benim şu anda bir planım yok.''

    Kaynak: Sporx.com

    Kaynak: Sporvadisi.com / Spor

    Ergin Ataman Real Madrid Galatasaray Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title