Haberler

Ergin Ataman: "Abdi İpekçi'yi Çıkılmaz Bir Arenaya Çevirmemiz Gerekiyor"

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, yarın Eurocup Final’in ikinci maçında karşılaşacakları Strasbourg için, “Abdi İpekçi Spor Salonu’nu şölen haline değil de daha önceki maçlarda olduğu gibi çıkılmaz bir arenaya çevirmemiz gerekiyor” dedi.

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, yarın Eurocup Final'in ikinci maçında karşılaşacakları Strasbourg için, "Abdi İpekçi Spor Salonu'nu şölen haline değil de daha önceki maçlarda olduğu gibi çıkılmaz bir arenaya çevirmemiz gerekiyor" dedi.

Eurocup Final'in ikinci karşılaşmasında yarın Fransız temsilcisi Strasbourg ile oynayacak olan Galatasaray Odeabank mücadelenin hazırlıklarını Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yaptığı antrenmanla tamamladı. Antrenman sonrasında Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"İLK MAÇTA İYİ OYNAMADIK AMA İYİ MÜCADELE ETTİK"

İlk maçta savunmada istediklerini gerçekleştirdiklerini söyleyen Ataman, "Taktiksel olarak konuştuklarımızı gerçekleştirdik. Strasbourg'u beklediğimizin de altında tutmayı başardık. Ama hücumda biz de zorlandık. Onlarda iyi savunma yapan, kontrollü oynayan ve çok fazla top kaybı yapmayan bir takım. Maçın içinde 2, 3 defa 7 sayılık, 9 sayılık farklar yapmamıza rağmen son periyotta savunmada bir anlık dikkatsizlik sonucu bir anda biz geriye düştük. Maçı da 4 sayı gibi kabul edilebilir bir farkla kaybettik. İlk maçta iyi oynamadık ama iyi mücadele ettik. Savunmamızı istediğimiz gibi yaptık" şeklinde konuştu.

"FRANSA DÖNÜŞÜ TER İDMANI YAPTIK, CEZA DEĞİLDİ"

Fransa'dan geldikleri gibi antrenman yaptıklarının sorulması üzerine Ataman, şöyle cevap verdi:

"Final serisinde ceza idmanı olur mu. Bu bir rejenerasyon idmanıydı. Artı şut idmanıydı. Çok şut kaçırdık. Hemen bir an önce yorgunluğu atmak istedik. Zor bir maç oynuyorsunuz, uçak yolculuğu yapıyorsunuz. Onun için buraya gelip ter idmanı yaptık. Taktik idmanlarımıza devam ediyoruz. Bugün de son taktiksel idmanımızı yaptık. Yarın sabahta şut idmanımızı yapıp, maçı bekleyeceğiz."

"ABDİ İPEKÇİ'Yİ ÇIKILMAZ BİR ARENAYA ÇEVİRMEMİZ GEREKİYOR"

Bugüne kadar sarı-kırmızılı taraftarların önünde müthiş bir basketbol oynadıklarını vurgulayan Ergin Ataman, "Takımıma da söylüyorum. Maçın sonunda biz şampiyon olacağız. Abdi İpekçi Spor Salonu'nu şölen haline değil de daha önceki maçlarda olduğu gibi çıkılmaz bir arenaya çevirmemiz gerekiyor. Maçın başından sonuna kadar disiplin içinde son derece agresif, sert bir basketbol oynayarak kazanabiliriz. Yoksa karşımızda Fransa liginin son şampiyonu var. Artı Euroleague tecrübesi olan bir takım. Strasbourg takımı Euroleague'de Abdi İpekçi'ye benzer ortamlarda maç yaptı. Kızılyıldız'da 20 bin kişiye karşı oynadı. Burada Fenerbahçe Ülker Arena'da oynadı. Real Madrid ile oynadı. Onlarında böyle bir tecrübesi var. Sabırsız olmadan maçın birinci dakikasından itibaren burayı arenaya çevirip, o coşkuyla, sertlikle ve agresiflikle önce basketbol oynayıp, basketbol sahasında yenmemiz lazım. İlk günden beri söylüyorum. Biz bu kupada şampiyon olmak için varız. Kaldı bir maç. Bu maçta da bugüne kadar oynadığımız tarzda basketbol oynamamız gerekiyor" diye konuştu.

"HER KESİMDEN DESTEK MESAJLARI ALIYORUM"

Maalesef kulübün bilet talebini karşılayamadığını ifade eden Ataman, "Abdi İpekçi Spor Salonu sonuçta 12 bin 500 kişilik bir salon. Zaten bunun yarıya yakını kombine. Bildiğim kadarıyla 6, 7 bin bilet satıldı. 70, 80 bin talep oldu. Keşke imkan olsaydı da herkes bu maçta olabilseydi. Biz 12 bin 500 ateşli taraftarın önünde oynayacağız ama daha da önemlisi yarın akşam buraya gelemeyecek milyonlarca Galatasaray taraftarı ve milyonlarca da Fenerbahçelilerden, anadolunun birçok yerinden mesajlar alıyorum. Herkesin gönlünde bir Türk takımının Avrupa kupasını kazanması var. İnşallah onların dualarıyla maçı kazanacağız" dedi.

"CALEB GREEN'İN DİZİNDE BİR PROBLEM VAR"

Son olarak takımdaki sakat oyuncuları durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Ergin Ataman, "Caleb Green'in dizinde bir problem var. Son bir haftadır olan bir problem. Zaten Strasbourg'da da vardı. Bugünde ağrıları arttı. O yüzden antrenmana çıkamadı. Yarın sabahta şut antrenmanına çıkmayacak. Ama maçta iğne ve ağrı kesicilerle sahada olmak istediğini belirtti. Şu andaki tek sıkıntımız Caleb Green" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Abdi İpekçi Spor Salonu Ergin Ataman Galatasaray Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title