Haberler

Ergenekon Sanığı Poyraz'ın Mezarlık Cezası Bitti

Güncelleme:

Kamu cezasını mezarlıkta temizlik işleri yaparak çeken Ergenekon sanığı yazar Ergün Poyraz cezasını geçtiğimiz Perşembe günü tamamlayıp, son kitabını yazmaya koyuldu.

Aydın'ın Koçarlı İlçesi Çakırbeyli Mahallesi'nde, bir aylık kamu cezasını mezarlıkta temizlik işleri yaparak çeken Ergenekon sanığı yazar Ergün Poyraz cezasını geçtiğimiz Perşembe günü tamamlayıp, son kitabını yazmaya koyuldu.

'İplikçi' adlı kitabında Recep Tayyip Erdoğan'ın kasası olduğunu ileri sürdüğü kişinin şikayeti üzerine açılan davada bir ay kamu cezası alan Ergün Poyraz, bu cezasını memleketi Koçarlı'nın Çakırbeyli Mahallesi'nde mezarlık temizliği yaparak bitirdi. Cezasını bitirmesine rağmen Ankara'ya dönmeyen Poyraz, Çakırbeyli'deki evine kapanıp, yazacağı son kitabının çalışmalarına başladı.

"KALEMİMİ NE KIRACAĞIM NE DE KIRDIRACAĞIM"

"Yeni cezaları bekliyorum" diyen Ergün Poyraz, Facebook hesabından şu mesajı paylaştı:

"Ergenekon davalarında savunma yapmamış, onun yerine özetle aşağıdaki beyanda bulunmuştum bu nedenle verecekleri her ceza vız gelir. Ben yazarım, Atatürk ilke ve devrimlerine, laik demokratik Cumhuriyete bağlı, demokrasiyi, tam bağımsızlığı, aydınlanma devriminin kazanımlarını, Atatürk devrimine dayanan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni savunan bir yazarım. Hayatım boyunca hep bu değerleri müdafaa ettim. Sürekli olarak bu değerleri savunmayı görev bildim ve her zaman bu değerlerin izinden gideceğim. Bu uğurda görevim hiç bitmeyeceği gibi, yine bu yolda yaptıklarım suçsa, ben bu suçları işlemeye hep devam edeceğim. Bu yolda tek bir geri adım atmayacağım gibi, bu suçları işlediğim ve tek silahım olan kalemimi ise bir an bile bırakmayacağım, ne kıracağım ne de kırdıracağım. Askeri olmaktan onur duyduğum Mustafa Kemal'den aldığım görevi demokrasiyi, tam bağımsızlığı, aydınlanma devriminin kazanımlarını, laikliği, onun devrimine dayanan Türkiye Cumhuriyeti'ni her zeminde, her şart altında son nefesime kadar savunmaktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Koçarlı Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title