Haberler

Ergenekon Sanığı Emekli Orgeneral Kemal Yavuz Hayatını Kaybetti

Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan Emekli Orgeneral Kemal Yavuz hayatını kaybetti.

Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan Emekli Orgeneral Kemal Yavuz hayatını kaybetti. Yavuz'un cenazesi, Levent Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene, Yavuz'un eşi Melahat Yavuz, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, eski Harp Akademileri Komutanı Emekli Orgenaral Necati Özgen, Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Semahat Arsel'in yanısıra Yavuz'un arkadaşları katıldı. Törene, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) başta olmak üzere birçok kişi ve kurum adına çelenk gönderildi. Bunlar arasında İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in çelengi de vardı.

RAHATSIZDI VE GİTTİ

Yavuz'un eşi Melahat Yavuz, Söylenecek hiç bir şey yok ki. Rahatsızdı ve gitti. Daha iyi günler olsaydı da onları görüp, öyle gitseydi. Ama ben inanıyorum; orada huzurlu olacak dedi.

BİZ, SİYASETİN ÜSTÜNDEYİZ

Necati Özgen de, Biz, şerefimizi muhafaza etmek için insanlarız. Eğer ben de böyle bir ceza almış olsaydım herhalde tutukevinde ölürdüm. Çünkü tahammül edemem. İnsanı öldüren nedir, derttir. Şimdi açıklama yapılıyor; neymi Kumpasmış. Hile varmış yani. biz, hileyi kaldıramayız. Bütün içerideki orgenerallaer ölüyor. Kim alnına mermi sıkıyor, kimi kendini apartmandan atıro. Neden biliyor musunuz Şerefi, onuru için. Biz, siyasetin dışındayız, biz, siyasetin üstündeyiz. Ama rejimin de bekçisiyiz. Bakın, eğer Silahlı Kuvvetler eskisi gibi şöyle bir kenarda eskisi gibi otursaydı, bütün şu gördüğünüz olaylar olmazdı. Ne Suriye olayı olurdu, ne Ermenistan olayı olurdu, ne Kürt açılımı olurdu ne Irak meselesi ortaya gelirdi. Silahlı Kuvvetler sadece Atatürk gibi orada dursun, ben inasnıyorum, bu durumlar olmazdı. Ama Silahlı Kuvvetler bu duruma sokulduğu için de işte başımıza bu tür belalar gelmeye başladı diye konuştu.

TÜRK ORDUSUNUN ACISI BÜYÜKTÜR

Hüseyin Kıvrıkoğlu ise, 1965-1967 yılları arasında Kemal Yavuz ile Harp Akademisi'nde birlikte okuduklarını aktararak, Çok değerli bir komutandı gerçekten. O bakımdan Türk ordusunun acısı büyüktür dedi.

Yavuz'un cenazesi ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omuzunda top arabasına konuldu. Top arabasının ilerleyişine askerler ile askeri bando eşlik etti. Cenaze daha sonra askeri cenaze aracına konularak defnedilmek üzere Zincirlikuyu mezarlığına götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Perinçek İşçi Partisi Koç Holding Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (3)

CANcanturkkalaslioglu@hotmail.com:

ALlah Rahnet Eylesin bizlere hakkını helal et sana layık olamadık sayın KOMUTANIM

4
0
yanıtYanıtla
cihan tellioğlucihantellioglu@hotmail.com:

1998 1999 tarihleri arası kemal paşanın yakın korumalıgı yapmıştım askerde iken,siyasi görüsü beni ilgilendirmez ama iyi adamdı,allah rahmet eylesin

1
0
yanıtYanıtla
kadir tplmeaclup4@hotmail.com:

Görevi bıraktıkdan 1 gün sonra vefat etti paşam allah rahmet eylesin.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title