Haberler

Ergenekon Davasının Firari Sanığı 5 Yıl Sonra İlk Kez Duruşmaya Katıldı

Güncelleme:

Ergenekon davasında tutuklama kararı kaldırılan firari sanık emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı, 5 yıl sonra Türkiye'ye döndü; ilk kez duruşmaya katıldı.

Ergenekon davası kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı, 5 yıl sonra duruşmaya katıldı.

Ergenekon davası kapsamında dosyaları ayrılarak yeni bir esasa kaydedilen sanık Bedrettin Dalan ile firari sanıklar eski AK Parti Milletvekili Turhan Çömez, emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Emrah Gönenci ve Saipir Deblevidze'nin yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, hakkında yakalama kararı bulunan Mustafa Bakıcı ile tarafların avukatları katıldı. Diğer sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

5 YIL SONRA İLK KEZ DURUŞMAYA KATILDI

Sanık Bakıcı, hakkında yakalama kararı çıkarıldıktan 5 yıl sonra ilk kez hakim karşısına çıktı. Bakıcı'nın kimlik tespitinin yapılmasının ardından, ifadesi alınmaya başlandı.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Dönemin Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara bağlanan ve temyiz için Yargıtay'a gönderilen Ergenekon davası kapsamında, firari oldukları için dosyaları ayrılarak yeni bir esasa kaydedilen firari sanıklar Bedrettin Dalan, Turhan Çömez, Mustafa Bakıcı, Emrah Gönenci ve Saipir Deblevidze'nin yargılanmasına, 6 Şubat 2015'te başlanmıştı. Hakkındaki yakalama kararının 18 Şubat'ta kaldırılmasının ardından Bedrettin Dalan, Türkiye'ye dönmüştü.

Bakıcı hakkında, 8 Ağustos 2011'de Ergenekon soruşturması çerçevesinde açılan kamuoyunda "internet andıcı" olarak bilinen dava kapsamında, yakalama kararı çıkarılmıştı. Bakıcı'nın yokluğunda tutuklama kararı ise İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 30 Aralık 2011'de verilmişti.

Dava kapsamında, firari olduğu için dosyası ayrılan emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın avukatı, geçen şubat ayında müvekkili hakkında yakalama kararı ile yokluğunda verilen tutuklama kararının kaldırılması için mahkemeye başvurmuştu.

Başvuruyu inceleyen İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Bakıcı hakkındaki tutuklama kararını kaldırmış ancak yakalama kararının devamına hükmetmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bedrettin Dalan Turhan Çömez İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (51)

VatanseverMobil-IOS:

Pkk yardımı ve işbirliği ile yurt dışına kaçmıştır. Güneydoğuda yıllarca neden terör bitmemiştir sebebi bunlardır. Varan hainidir.

40
2
yanıtYanıtla
GERÇEK ATATÜRKÇÜ:

Paşa niye kaçtı acaba, paşa savaştan da kaçar mı? Bizim Çanakkale savaşında yaşı küçük ve öğrenci olan kahramanlar çarpıştı, Piyasada onların torunlarından kalmadı mı? Vay benim vatanım vay senin ekmeğini yiyen, senin lojmanında oturan, senin makam arabana binen, senin askerlerini köle gibi kullanan insanlar nasıl ihanet eder.

30
3
yanıtYanıtla
HdpmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Geber pislik komutan

13
18
yanıtYanıtla
garip:

Ne oldu şimdi neden bunlar birer birer serbest kalıyor. . suçsuzlardıda boşuna mı yakaladınız. Paralel yakaladı diyip işin içinden çıkmak var mı. Yok suçlularsada neden şimdi serbest bırakıyorsunuz. Bu ne pişkinlik . Siz çocuk musunuz aaa kandırıldık diyeceksiniz. bu işin siyasi bir sorumluluğu yok mudur. . .

16
7
yanıtYanıtla
DERİN GÖLGE:

işte pkk nin yıllarca bitmeme nedeni böyle paşalardır

14
7
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Eh zaman aşımına uğramış diye beraat alır herhalde, Keşke daha önce gelseydide Millet vekili olurdu bari.

21
0
yanıtYanıtla
.sansar:

pkk nınn başına gecebilir. surata baksana nur sacıyo.

8
11
yanıtYanıtla
ferhat:

vaalla çok delıkanlı adam devletını sevevn bırı paralel yaktı onuu

11
7
yanıtYanıtla
LeomobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Resmen vatin hainlerin suçlu olmazsa kacmazdı zaten

6
10
yanıtYanıtla
NBC Mobil-IOS:

Ulan en güzelini sen yaptın yoksa bosu bosuna 5 sene yatacaktin

13
2
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title