Haberler

Ergenekon Davasında Tahliyeler

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ile emekli Korgeneral Mehmet Eröz'ün tahliyesine karar verdi İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi de eski Yarbay Mustafa Dönmez ve eski Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Deniz Yıldırım'ı tahliye etti.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ile emekli Korgeneral Mehmet Eröz'ün tahliyesine karar verdi.

Kılınç ve Eröz'ün avukatları tarafından yapılan tahliye talebi, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce değerlendirildi.

Mahkeme, iki sanık hakkında da yurt dışına çıkış yasağı koyarak, tahliyelerine karar verdi.

Mahkeme gerekçesinde, Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ hakkında verdiği kararı anımsatarak, aynı davada yargılanan sanıklar için de bunun geçerli olduğunu, sanıkların ikametgahının sabit olması, sosyal durumları, delillerin toplanmış olması, davanın karara bağlanmış olması ve tedbir niteliğindeki tutuklamadan beklenen amacın gerçekleştiği hususlarını dikkate aldı.

Karara karşı oy kullanan hakim Süleyman Karaçöl, muhalefet şerhinde sanık hakkında tutuklama tarihinden itibaren 5 yıl dolmadığı, Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ hakkındaki kararının bireysel olduğu, bu nedenle Kılınç ve Eröz hakkında emsal olamayacağını belirterek, çoğunluğun tahliye yönündeki görüşüne katılmadığını kaydetti.

Dava kapsamında 2,5 yıldır tutuklu bulunan emekli Korgeneral Mehmet Eröz, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan TCK'nın 312/1. maddesi uyarınca müebbet hapis cezası almıştı.

Mahkemenin kararını açıkladığı 5 Ağustos 2013'te hakkında çıkarılan yakalama kararının ardından 12 Ağustos 2013'te tutuklanan Tuncer Kılınç ise 13 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmıştı.

Dönmez ve Yıldırım

Bu arada, eski Yarbay Mustafa Dönmez ve eski Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Deniz Yıldırım'ın talebini değerlendiren İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi de yurt dışına çıkış yasağı koyarak, iki sanık hakkında tahliye kararı verdi.

Dava kapsamında 5 yıl 2 aydır tutuklu olan Dönmez, 49 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmıştı. Mehmet Deniz Yıldırım ise 16 yıl 10 ay hapis cezası almıştı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Dönmez Tuncer Kılınç Mehmet Eröz İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title