Haberler

Ergenekon Davasında Savcı, Tanık Dinletme Taleplerinin Reddini İstedi

Ergenekon davasında savcı, İlker Başbuğ'un da aralarında bulunduğu sanıkların tanık dinletme taleplerinin reddedilmesi yönünde görüş bildirdi.

Ergenekon davasında savcı, İlker Başbuğ'un da aralarında bulunduğu sanıkların tanık dinletme taleplerinin reddedilmesi yönünde görüş bildirdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sabah saatlerinde başlayan Ergenekon davasına devam ediliyor. Sanık avukatlarının tanık dinletme talepleri sırasında sık sık dinlenilmesinden vazgeçilen eski MİT müsteşarı Şenkal Atasagun'un dinlenilmesi yönündeki talepler üzerine Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese Özese, Atasagun'un mahkemeye yazı gönderdiğini belirterek, "Atasagun tanık olarak dinlenilmesi için MİT'ten izin alınması gerektiğini belirtiyor yazısında" dedi.

Hastanede tedavi gören davanın tutuklu sanığı Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun avukatı aynı zamanda kardeşi Hayati Hilmioğlu, müvekkilinin biran önce tahliye edilmesi gerektiğini belirterek, "Ölümcül noktaya gelmiş hastaları tutuklu yargılamaya neden ısrar ediyorsunuz anlamıyorum" diye konuştu.

Avukatların 'tanık dinleme' taleplerinin alınmasının ardından söz alan tutuklu sanıklardan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Artık delillerinde tanıklığa ihtiyacı var. Onlar da bilirkişilerdir. Siz karar vermeden önce dinlemelisiniz. Burada artık uzun tutukluluk değil, uzun hukuksuzluk sorunu vardır. Buradaki insanlar ne olduğunu bilmediği bir pazarlığın takas sandığı gibi kendini görmektedir. Biz takas sandığı değiliz" dedi.

Balbay'ın ardından sanıklardan Prof. Dr. Mehmet Haberal söz aldı. "Bugün toleranslı davrandığınız için çok teşekkür ediyorum" diyen Haberal, "Bundan 700 yıl önce Kanuni döneminde 1 ay süren yargılamalar söyleyeceğimi mazur görün zulüm kabul edilirmiş. Burada 3-4 yıldır süren yargılama var. Başbakan'ın bir sözü var; 'iddia sahibi iddiasını ispatlamakla yükümlüdür.' Ben iddia makamından rica ediyorum. Durum ne ise, TBMM'nin çıkardığı yasalar ne ise ona göre karar verin" şeklinde konuştu.

Tutuklu sanıklardan Sevgi Erenerol'un avukatı Vural Ergül de firari şüpheli Tuncay Güney'in internet üzerinden tanık olarak dinlenmesi için talepte bulundu. Ergül, Güney'in şu an bağlantı kurulmasını beklediğini belirtirken mahkeme bu konuda da bir karar vermedi.

Avukatların ve sanıkların ardından mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese, tanık dinlenme taleplerine ilişkin savcının görüşünü sordu. Duruşma savcısı Murat Dalkuş, mevcut delil durumu ve daha önce verilen 11 Ocak 2013 tarihli ara karar gereğince talebin reddedilmesini istedi. Duruşmaya ara verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Hüseyin Özese Şenkal Atasagun İlker Başbuğ İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title