Haberler

Ergenekon" Davası Temyiz Duruşması

Ergenekon Davası Sanığı Doğu Perinçek, davayla ilgili "Amerika planları içerinde 'F Örgütü' bu suçu işledi.

Ergenekon Davası Sanığı Doğu Perinçek, davayla ilgili "Amerika planları içerinde 'F Örgütü' bu suçu işledi. Türkiye bugün bu suçun sonuçlarını yaşıyor. Mayınlar döşeniyor, yollar kesiliyor, haraç toplanıyor. Bunlar yapılsın diye Ergenekon, Balyoz kumpasları kuruldu" dedi.

Perinçek, Yargıtay 16. Ceza Dairesinde görülen 274 sanıklı Ergenekon davasının temyiz incelemesinin ilk duruşmasına verilen arada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ergenekon davasının cumhuriyete karşı işlenen en büyük suçun davası olduğunu ifade eden Perinçek, "Esas suçlular bu tertibi yapanlar. Türkiye'yi bölmek için, Amerika planları içerinde 'F Örgütü' bu suçu işledi. Türkiye bugün bu suçun sonuçlarını yaşıyor. Mayınlar döşeniyor, yollar kesiliyor, haraç toplanıyor. Bunlar yapılsın diye Ergenekon, Balyoz kumpasları kuruldu. Bu nedenle Türkiye'nin bugün yaşadığı acıların kökünde bu tertip var" diye konuştu.

Davada örgütün, örgüt liderinin ve örgüt toplantısının olmadığını, sadece tertibin olduğunu belirten Perinçek, şöyle devam etti:

"Amerika merkezli 'F Örgütü' tertibi var. Amerika'nın Türkiye'yi bölme tehdidi var. 'Kemalist devrimi yıkacağız' dedi Amerika, fetva verdi o var. Amerika, Suriye'nin kuzeyinde PKK ve PYD'yi örgütlüyor, paralı asker yaptı. Neyin sonucu, işte Türk ordusunun komutanlarının içeri atılmasının sonucu."

Davada hukukun ve usulün çiğnendiğini bu nedenle Yargıtay'a güvendiklerine işaret eden Perinçek, "Gecikmiş adalet adaletsizliktir. Bu davayı geciktirmek önemli bir yanlış olur" dedi.

Sanık Mustafa Balbay da Ergenekon davasının 23 ayrı davanın birleştirilmesiyle oluşturulduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Dinamit lokumu ile Afyon lokumu ikisi de lokumdur, ikisi de lokum olarak değerlendirilip aynı pakete konulabilir. Bu mantıkla açılan bir davaydı. Bugün mahkeme heyeti adil bir yargılama yapacağını söyledi. Biz de onu bekliyoruz. Bu davanın delillerinin daha önce beraat kararları verilen Balyoz ve Poyrazköy gibi davalardan çok daha ağır hak ihlallerine ve uydurulmuş delilere dayalı bir dava. Bu dava hukuka karşı hakka karşı açılmış bir dava ben kimsenin böyle bir davayla karşı karşıya kalmamasını diliyorum. Bu davadaki hak ve hukuk ihlallerini yapanların ve söz konusu delilleri uyduranların yanına kar kalmamasını istiyorum."

Savcının davanın usulden bozmasını istediğini ama esastan bozulması gerektiğini düşündüklerini ifade eden Balbay, "Biz, 'Ankara'da yargıçlar var' demek istiyoruz. Her şeye rağmen bu ülkenin hukuk birikimi bu kadar vahşi bir dosyayı kaldırmaz diyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Sanık Dursun Çiçek ise Ergenekon davasının hukuk yoluna gireceğini ifade ederek, "Bu kumpası kuranların Silivri'de yargılandığını göreceğiz. Duruşmalarda salondaki görevlilere, 'bu salonlara sahip çıkın, gerçek darbeci örgütü burada yargılayacağız' diyorduk. Bugünler yakındır. Bunun müjdesini milletimize vermek isterim" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Doğu Perinçek Yargıtay Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title